Σε κρίσιμη κατάσταση ο 30χρονος που δέχτηκε δάγκωμα κόμπρας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 30χρονος Κύπριος που δαγκώθηκε από ινδική κόμπρα. Το ζώο το είχε μέσα στο διαμέρισμα του στου Ζωγράφου σαν κατοικίδιο. Ο 30χρονος, ψυχολόγος στο επάγγελμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Αγίου Σάββα, ενώ οι γιατροί ανησυχούν καθώς εντόπισαν πρόβλημα στον πνεύμονα του.

Ο ασθενής έχει αναπτύξει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας, πιθανότατα λόγω του δηλητηρίου του φιδιού, σε συνδυασμό με τον αντιοβόλο ορό που του χορηγήθηκε.

Ο 30χρονος αντιμετώπιζε αρχικά πρόβλημα από την νευροτοξικότητα του δηλητηρίου, το οποίο παρέλυσε τους μυς του και προκάλεσε δυσχέρεια στην αναπνοή. Γι’ αυτό οι γιατροί αναγκάστηκαν να του χορηγήσουν οξυγόνο με τον αναπνευστήρα. Ο 30χρονος λαμβάνει οξυγόνο σε μεγάλες ποσότητες και παρακολουθείται στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τον ξύπνησαν κάποιες φορές.

Να σημειωθεί πως πράγματι η χορήγηση του αντιδότου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς, και μάλιστα στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρονια έχουν πεθάνει αρκετοί άνθρωποι από το αντίδοτο και όχι από το δηλητήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα