Σε κομμωτήρια και ανθοπωλεία σπεύδουν οι Ελληνες

από fimotro

Η κίνηση αυξήθηκε στους δρόμους της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ ουρές σχηματίστηκαν έξω από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών

Κομμωτήρια, ανθοπωλεία και βιβλιοπωλεία άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα, στη χώρα μας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Aπό νωρίς το πρωί, η αστυνομία κάνει ελέγχους σε λεωφορεία και σταθμούς μετρό, για να βεβαιωθεί ότι οι επιβάτες φορούν τις υποχρεωτικές μάσκες, καθώς και σε καταστήματα για να ελέγξουν, εάν τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι Ελληνες, σημειώνει το πρακτορείο, δεν χρειάζονται πλέον ειδική άδεια για να βγουν από το σπίτι τους.

Η κίνηση αυξήθηκε στους δρόμους της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ ουρές σχηματίστηκαν έξω από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, στα οποία επετράπη να ανοίξουν επίσης, για πρώτη φορά από τότε που η χώρα επέβαλε το lockdown στα μέσα Μαρτίου.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η χώρα μας έχει μέχρι στιγμής 2.626 κρούσματα και 144 θανάτους, πολύ λιγότερους από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφέρει επίσης, ότι η χώρα μας, που πρόσφατα βγήκε από την οικονομική κρίση, θέλει απελπισμένα να αφήσει τις επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά, ενώ φοβάται ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα καταστρέψει τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό, που είναι πυλώνας της οικονομίας της.

Τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια παρουσίασαν κομμωτές και πελάτες τους να φορούν χειρουργικές μάσκες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τα κομμωτήρια λειτουργούν με ραντεβού.

Τα μικρά καταστήματα λιανικής, όπως ανθοπωλεία και βιβλιοπωλεία, τα οπτικά και οι υπηρεσίες spa είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά.

Οι ώρες εργασίας των καταστημάτων είναι πιθανό να παραταθούν λόγω της υψηλής ζήτησης.

Σχολεία, εστιατόρια και μπαρ αναμένεται να ανοίξουν ξανά αργότερα αυτόν τον μήνα, ενώ τα ξενοδοχεία θα ξεκινήσουν πάλι τη λειτουργία τους από την 1η Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα