Σε ισχύ η αναστολή από το πρωί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

από fimotro

Τέλος χρόνου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι από το πρωί της Τετάρτης τίθενται σε καθεστώς αναστολής, καθώς εκπνέει ο χρόνος για χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ κινδυνεύει με σωρεία κενών θέσεων και προβλημάτων.

Τέλος χρόνου για υγειονομικούς

Από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα επιστρέψουν τον μισθό του δεκαπενθημέρου ενώ κανείς δεν τους εγγυάται πως όταν επιστρέψουν θα παραμείνουν στην ίδια θέση.

Γεμίζουν οι ΜΕΘ

Με τα κρούσματα να καταγράφουν καθημερινά τετραψήφιο νούμερο τους διασωληνωμένους και τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία τριψήφιο αντίστοιχα, η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ γίνεται πλέον ασφυκτική. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη 75 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ενώ σε οριακή πληρότητα είναι οι κλίνες ΜΕΘ. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί μία αύξηση των εισαγωγών ανθρώπων με πνευμονία λόγω COVID. Είναι κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστούν περισσότερες κλίνες να νοσηλευτούν άτομα σε πτέρυγες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν για άλλο λόγο», δήλωσε ο Θεόκλητος Χρυσανθίδης, Παθολόγος – Λοιμοξιωλόγος στην Α’ Παθολογική κλινική «ΑΧΕΠΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα