Σε καλό κλίμα το τετ α τετ Μπάιντεν-Πούτιν

από fimotro

Άγνωστη η χρονική διάρκεια της συνάντησης στη Γενεύη

Με θερμά λόγια ξεκίνησαν τη Σύνοδο Κορυφής οι Πρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη της Ελβετίας την Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η συνάντηση με τον Πούτιν, η πρώτη επί προεδρίας Μπάιντεν, ίσως διαρκέσει περισσότερες από 4 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών της ευρύτερης ομάδας των αξιωματούχων.

Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Αμερικανοί έχουν μικρές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα, με τους ηγέτες να αναζητούν συμφωνία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων όσον αφορά τον έλεγχο των όπλων και την αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών που έχουν διακοπεί τα τελευταία χρόνια.

«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε πού έχουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον, να συνεργαστούμε και πού δεν έχουμε, να δημιουργήσουμε μία πορεία προς τα μπρος», είπε ο Μπάιντεν στον Πούτιν. «Δύο μεγάλες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη Σύνοδο. «Εχουν συσσωρευθεί πολλά θέματα στις αμερικανικές και τις ρωσικές σχέσεις που απαιτούν συνάντηση του πιο υψηλού επιπέδου και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα είναι παραγωγική», είπε ο Ρώσος ηγέτης μέσω μεταφραστή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν μπορεί να διαρκέσει από μια (στη σύντομη εκδοχή) μέχρι πέντε ώρες (στη διευρυμένη version της), ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για τη συνομιλία των δύο ηγετών. Πληροφορίες, πάντως, τους θέλουν να συζητούν για την πανδημία, την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και τις διμερείς σχέσεις που έχουν ενταθεί πρόσφατα.

Δείτε βίντεο από την άφιξη των δυο ηγετών στο αρχοντικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα