Σε εξέλιξη είναι  η απομάκρυνση των Ελλήνων από την εμπόλεμη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Η Μαριούπολη, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη Ρωσία και οι αρχές δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν τους τραυματίες.

H πομπή των αυτοκινήτων με 82 άτομα μετακινείται προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Όπως μεταδίδει από την Ζαπορίζια ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης η διαδρομή από τη Μαριούπολη που έγινε θέατρο σφοδρών εχθροπραξιών τις τελευταίες μέρες θυμίζει κρανίου τόπο.

Οι έλεγχοι συνεχείς και από τις ουκρανικές δυνάμεις και από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη δύσκολη διαδρομή σε δρόμους που έχουν πληγεί σημαντικά από τις οβίδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα