Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε διήμερη απεργία στις 16 και 17 Ιανουαρίου προβαίνουν οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας, όσο και για το ότι έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα διεκδικούν με την κινητοποίησή τους τα εξής:

Χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους φυσικοθεραπευτές στις δημόσιες δομές υγείας.

Αυτοτελές τμήμα φυσικοθεραπείας στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Άμεση λειτουργία των Δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Πρόβλεψη θέσεων φυσικοθεραπευτή στις ΤΟ.ΜΥ.

Πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στις μονάδες Πρόνοιας και

Σε ένδειξη συμπαράστασης, οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές “κλείνουν” και αυτοί τα εργαστήριά τους την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, συμμετέχοντας έτσι στις κινητοποιήσεις.

Την ίδια ημερομηνία μάλιστα, στις 17 Ιανουαρίου, σύσσωμοι οι φυσικοθεραπευτές θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, στις 12:00.

ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοινώσεις τους, δηλώνουν τη στήριξή τους στην απεργία, αφού – όπως αναφέρουν – τα αιτήματα των φυσικοθεραπευτών είναι και δικά τους αιτήματα, καθώς ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας είναι μείζονος σημασίας για την Ελληνική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης, δήλωσε σχετικά με τα αιτήματα της απεργίας:

“Όταν οι υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης χρηματοδοτούν και επενδύουν στην Φυσικοθεραπεία, όπως π.χ. το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αυξάνεται ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην υποδοχή των μυοσκελετικών περιστατικών, στην αξιολόγηση και κατάταξη του επείγοντος ή η Γερμανία, όπου αυξάνονται τα κονδύλια για την φυσικοθεραπεία, στην Ελλάδα συζητάμε για τα αυτονόητα, την κάλυψη δηλαδή των κενών οργανικών θέσεων και την πλήρη έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα δημόσια κέντρα αποκατάστασης, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουμε μια ‘’ρατσιστική’’ αντιμετώπιση των φυσικοθεραπευτών, που έχουν εξαιρεθεί το 2012 με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, από τους δικαιούχους της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρόλο που ήταν δικαιούχοι του Νοσοκομειακού επιδόματος.

Ζητάμε λοιπόν τα αυτονόητα, την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές των Δημόσιων δομών, που – σύμφωνα με όλους τους Υπουργούς Υγείας – αποτελεί “δίκαιο αίτημα, την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, την πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης, την θεσμοθέτηση του ρόλου του Φυσικοθεραπευτή στα ΤΟ.ΜΥ και την επαρκή χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας ”.

Η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε οι Φυσικοθεραπευτές να συνεχίσουν προσφέρουν υπηρεσίες και να απασχολούνται στην χώρα μας και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, κάτι που αποτελεί και κεντρικό πυλώνα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα