Σε αυστηρό lockdown και ο νομός Κοζάνης

από fimotro

Χαρδαλιάς: Από το πρωί του Σαββάτου σε ισχύ το μέτρο

Σε αυστηρό απαγορευτικό μπαίνει από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου η περιοχή της ΠΕ Κοζάνης, για επτά ημέρες, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην Κοζάνη, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, καταγράφονται  397 ενεργά κρούσματα, από τα οποία τα 199 στην πόλη της Κοζάνης.  81 ασθενείς νοσηλεύονται με τον μ.ο ηλικίας τους τα  53,26 έτη. Από την ιχνηλάτιση προέκυψαν 816 στενές επαφές «high risk».

Στην περιοχή θα ισχύσουν ανάλογα μέτρα με αυτά για τους τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα,:

-Επεκτείνεται η απαγόρευση κυκλοφορία από τις 18.00 το απόγευμα ως 05.00 το πρωί, εξαιρουμένων μόνο των εργαζομένων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία του Click Away

-Αναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών και όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου

-Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, εξαιρουμένου των κηδειών έως 10 άτομα, αναστέλλεται η ελεύθερη πρόσβαση σε ναούς για ατομική προσευχή, ενώ η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών τελετών θα πραγματοποιείται μόνο με παρουσία κληρικών.

-Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό με rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επισημαίνεται πως ιδιαίτερη έμβαση στους παραπάνω ελέγχους θα δοθεί στις περιοχές Βοϊου και Εορδαίας.

-Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους της περιοχής, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύσταση προς τις επιχειρήσεις στης περιοχής να προχωρήσουν σε ελέγχους προσωπικού. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κάθε πέντε ημέρες.

-Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών στους τρεις δήμους.

-Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά rapid τεστ ανά τριήμερο σε μικροπωλητές από τις περιοχές αυτές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές.

-Θα πραγματοποιείται μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζομένους οίκων ευγηρίας, καθώς και σε ηλικιωμένους των τριών περιοχών.

-Μαζική διανομή δωρεάν μασκών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον πληθυσμό.

-Απομόνωση ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομεία, σε ειδικούς χώρους και δομές που έχουν εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία.

-Έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης των κατοίκων των περιοχών.

-Εντατικοποίηση ελέγχων τήρησης εφαρμογής των μέτρων, με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα