Σε 2 νοσοκομεία το 57% των ασθενών στην Αττική

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τα στοιχεία αφορούν ασθενείς ου έχουν τον κορονοϊό

Στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών με κορονοϊό στην Αττική, όπως ανέφεραν την Τρίτη «Τα Νέα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων που αφορούν στην εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας έως και την περασμένη Πέμπτη, το 54% των ασθενών που νοσούσαν έπειτα από μόλυνσή τους με το ιό SARS -CoV-2 λάμβαναν ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε νοσηλευτικά ι

δρύματα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και το 20% της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά – Αιγαίου. Το 12% των ασθενών νοσηλεύονται στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια (δηλ. στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης), το 5% στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και επιπλέον 5% των ασθενών στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου.

Αντίστοιχα και το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη αναπνοής εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο ιός, «στριμώχνονται» στις ΜΕΘ ή ΜΑΦ της πρωτεύουσας.

Αναλυτικά, το 75% των διασωληνωμένων ασθενών ή σοβαρών περιστατικών που χρειάζονται εντατική παρακολούθηση έχουν κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ το 7% λαμβάνει εντατική φροντίδα σε Μονάδες των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων των Ιωαννίνων και της Πάτρας.

Έως και την περασμένη Πέμπτη το 38% των ασθενών που νοσηλεύονταν στην Αττική, είχαν κάνει εισαγωγή στο «Σωτηρία» και το 19% στον «Ευαγγελισμό».

Επιπρόσθετα ένας στους 10 αρρώστους λάμβανε φροντίδα στο Αμαλία Φλέμινγκ, το 9% στο Γεννηματάς και το 8% και 7% στη Παμμακάριστο και το Λαϊκό αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η καταγγελία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ότι «για πρώτη φορά έχουμε τόσους ασθενείς να χάνονται από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Ανακοινώθηκαν θάνατοι από τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Παμμακάριστος, Αγία Βαρβάρα και Πτολεμαΐδα. Τα περιστατικά αυτά ήταν εκτός Μονάδας αφού τα νοσοκομεία αυτά δεν διαθέτουν ΜΕΘ- Covid».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα