Σχολεία: Επιτροπή για τη δικαιολόγηση απουσιών – Τι προβλέπεται

από fimotro

Ειδική επιτροπή για τη δικαιολόγηση απουσιών από το σχολείο και ένταξη των μαθητών στην τηλεκπαίδευση προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Οι γονείς των μαθητών δύνανται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στα σχολεία περί δικαιολόγησης απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους με την αιτιολογία ότι ο μαθητής διαμένει στο ίδιο σπίτι με άτομο που πάσχει από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Στη συνέχεια, οι κηδεμόνες παραδίδουν στο σχολείο σε σφραγισμένο φάκελο τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία αποστέλλονται στην επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τις περιπτώσεις και θα αποφασίσει αιτιολογημένα εάν ο μαθητής πρέπει να μην έχει φυσική παρουσία στο σχολείο και η φοίτησή του να συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση.

Στην επιτροπή συμμετέχουν πέντε ειδικοί, και ακόμη πέντε αναπληρωτές, οι οποίοι θα πιστοποιήσουν με θετική ή αρνητική αιτιολογημένη κρίση εάν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στην απόφαση ορίζονται και τα υποκείμενα νοσήματα, τα οποία γίνονται δεκτά από την αρμόδια επιτροπή και αφορούν συγγενείς πρώτου ή δευτέρου βαθμού, οι οποίοι διαμένουν στο ίδιο σπίτι με το μαθητή.

Μεταξύ αυτών είναι άτομα με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου με λήψη από δύο και άνω ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, άτομα με διάγνωση νεοπλασίας, βαριά πνευμονοπάθεια, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια και άτομα με ανοσοκαταστολή λόγω βαριάς συνδυασμένης ανοσοανεπάρκειας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα