Σχοινάς:Το απόγευμα η εξειδίκευση των μέτρων για το ρωσικό πετρέλαιο

από Philippos

Προ των πυλών είναι οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία μετα τα όσα παρουσίασε νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και σε αυτό αναφέρθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για ολική απαγόρευση στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η απόφαση είναι ειλημμένη και το απόγευμα σε συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ, θα εξειδικευτεί ο τρόπος εφαρμογής της, καθώς και κάποια αιτήματα μεμονωμένων χωρών.

Για το ρωσικό φυσικό αέριο και τον τρόπο πληρωμής του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να βρεθεί λύση ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου, σημειώνοντας ότι η απόφαση για μια κοινή αγορά ενεργείας -όπως έγινε και με τα εμβόλια του κορωνοϊού, έχει ήδη βρεθεί και ξεκινήσει με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση για την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών από τη ενεργειακή ακρίβεια, καθώς στην ΕΕ έχει διαπιστωθεί από τον Φεβρουάριο μια αρραγής ενότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα