Σχεδόν 1 δισ. αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές οφειλές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, δηλαδή το τέταρτο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η τελευταία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 κι ενώ η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού είχε μόλις ενσκήψει στη χώρα, διαμορφώθηκε στα 36,315 δισ. ευρώ, δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 932 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο του 2019.

Οι κύριες οφειλές αυξήθηκαν κατά 559,7 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της αύξησης αφορά πρόσθετους τόκους και τέλη.

Στην έκθεσή του για το πρώτο τρίμηνο του 2020 το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή παραθέτει στοιχεία από την 1η Τριμηνιαία Έκθεση Προόδου Έτους 2020 του ΚΕΑΟ, η οποία δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Τα στοιχεία που δίνει η έκθεση είναι ενδεικτικά της πορείας των εσόδων του ΕΦΚΑ, καθώς το πρώτο τρίμηνο συμπεριλαμβάνει τις πρώτες επιδράσεις από τα απανωτά lockdown του περασμένου Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα