Σχέδιο ενός μήνα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα με περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας, με την κυβέρνηση, παράλληλα με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, να επεξεργάζεται και μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα επηρρεαστούν. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων που τέθηκαν υπόψη του πρωθυπουργού, στα πιθανά μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι η χρήση μάσκας παντού, ο περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30, το κλείσιμο της εστίασης νωρίτερα και η επέκταση της τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, αλλά στοχευμένα μέτρα που θα επιτύχουν την ανάσχεση της πανδημίας. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μία πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο. Το επόμενο 15νθημερο είναι στην κυριολεξία κρίσιμο και στο μέτωπο αυτό κάθε Υπουργείο έχει τη δική του θέση”, σημείωσε χαρακτηρισιτκά ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τηλεργασία και τη βελτίωση των συνθηκών στις μετακιν΄σηεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του MEGA, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να συμβαίνει στην εστίαση στις «πορτοκαλί» περιοχές, ακριβώς ό,τι συμβαίνει στις «κόκκινες». Δηλαδή να μην λειτουργεί καθόλου η εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας να συνεχίσει να ισχύει από τις 00:30. Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση στις μετακινήσεις από και προς τις περιοχές στο επίπεδο 3. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν στις περιοχές στο επίπεδο 4. Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία, μέχρι στιγμής η απόφαση είναι να λειτουργούν ως έχει, σε όλα τα επίπεδα επικινδυνότητας του υγειονομικού χάρτη. Τα παραπάνω μέτρα, όπως αναφέρει το MEGA, θα ισχύσουν από τις 06:00 του Σαββάτου και θα έχουν ισχύ για ένα μήνα, ωστόσο θα επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα