Σάλλας: Tο 2022 θα είναι από τις καλύτερες χρονιές για την Ελληνική οικονομία

από fimotro

“Οι τράπεζες είναι έτοιμες να βάλουν πλάτη”

Για τράπεζες που είναι έτοιμες να βάλουν «πλάτη» μίλησε ο Μιχάλης Σάλλας που εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2022.

«Οι τράπεζες είναι έτοιμες να αναλάβουν ρόλο στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάπτυξης, αλλά καθώς τα δάνεια του Ταμείου δεν απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις απαιτούνται πρωτοβουλίες, με τις τράπεζες να καλούνται να βάλουν «πλάτη» στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα» είπε ο γνωστός τραπεζίτης και πρόεδρος της Lyktos Group, στο CEO Initiative που διοργάνωσε το Fortune Greece σε συνεργασία με την Tsomokos.

O κ. Σάλλας εξήγησε ότι οι τράπεζες είναι διστακτικές να δανείσουν σε μια κατηγορία επιχειρήσεων, επειδή τα κεφάλαια είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτές και έχει «καεί η γούνα τους» στο παρελθόν.

Εξήγησε ότι τα μεγάλα έργα υποδομών, που θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει με δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην πραγματική οικονομία αλλά όπως είπε, πρέπει να βοηθηθούν και οι επιχειρήσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Προέβλεψε επίσης ότι το 2022, εκτός απροόπτου, θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές για την ελληνική οικονομία. Όπως είπε, πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας εκτιμώντας ότι το επιχειρηματικό και το θεσμικό περιβάλλον δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπισθεί η ζημιά από την πανδημία.

Σημείωσε ότι από το 2008 και μετά, από την περίοδο της υπερδεκαετούς κρίσης, έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες στην ελληνική αγορά για εγχώριες επιχειρήσεις και funds και χαρακτήρισε την αγορά “αρκετά sexy” ενόψει και του Ταμείου Ανάκαμψης, με το ρόλο των τραπεζών να αναδεικνύεται κομβικός στην ανάπτυξη της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα