Σακελλαροπούλου σε Σολτς: Να μιλήσουμε για τις αποζημιώσεις

από Philippos

Με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όπου σημείωσε ότι πρέπει να αρχίσει διάλογος, ενώ ευχαρίστησε τη Γερμανία για τη στάση της στο φλέγον ζήτημα των ελληνοτουρκικών.

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει ενωμένη στην καταδίκη της παράνομης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αναφερόμενη στην Τουρκία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την πάγια θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία το μόνο μέσο επίλυσης διακρατικών διαφορών είναι ο διάλογος με βάση το διεθνές δίκαιο και δήλωσε ότι η χώρα μας εκτιμά ιδιαίτερα τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές απειλές, οι οποίες συνδυάζονται με μια εμπρηστική ρητορική σε πρωτοφανή επίπεδα.

Για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών αυτών, τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ.

Η ΠτΔ, η οποία είχε νωρίτερα ξεναγηθεί στο Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου, κατέστησε σαφές ότι για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως επίσης και η αποφυγή της εργαλειοποίησής του.

Τέλος, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη χώρα μας το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, χαρακτηρίζοντας αναγκαία τη διεξαγωγή σχετικού διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα