Σ. Κυμπουρόπουλος: Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για τον Ιμάμογλου

από fimotro

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν με αφορμή την καταδίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ρωτά για «τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, αλλά και της συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις σεβασμού της δημοκρατίας, και του κράτους δικαίου».

Τονίζει, δε, ότι «η καταδίκη επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, τις σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας και τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται στη χώρα».

Σημειώνει, επίσης, ότι αυτή η εξέλιξη θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα της ΕΕ «να συνεργαστεί με την Τουρκία με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος», και καταλήγει ερωτώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αν εξακολουθεί να πιστεύει στη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας με την Τουρκία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα