Ρωσία: «Συχνά υστερική» είναι η Βρετανία σύμφωνα με την Ζαχάροβα

από Philippos

Αφορμή για αυτό τον… χαρακτηρισμό από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είναι η καταδίκη των δύο Βρετανών σε θάνατο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ – που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας.

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η Βρετανία θα πρέπει να προσφύγει στις αρχές της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ για τους δύο Βρετανούς πολίτες που καταδικάστηκαν χθες Πέμπτη σε θάνατο από το δικαστήριο του Ντονέτσκ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έγραψε σε ανάρτηση της στο Telegram ότι η αντίδραση της Βρετανίας σ αυτές τις περιπτώσεις είναι «συχνά υστερική».

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τους δύο Βρετανούς και τον έναν Μαροκινό, που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι και οι οποίοι υπηρετούσαν στον ουκρανικό στρατό στην ανατολική Ουκρανία ως «μισθοφόρους». Η βρετανική κυβέρνηση, λέει ότι είναι αιχμάλωτοι πολέμου και πρέπει να προστατευθούν με βάση την Σύμβαση της Γενεύης για την μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου.

Η Ρωσία είναι το μόνο κράτος μέλος του ΟΗΕ που έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», το μεγαλύτερο τμήμα της οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα