Ρωσία: Επίδειξη ισχύος μετά την προειδοποίηση του Μπάιντεν

από fimotro

Το ναυτικό της βγήκε στη Μεσόγειο

Επίδειξη δύναμης στη Δύση κάνει η Μόσχα μεσούσης της Ουκρανικής Κρίσης, ανακοινώνοντας ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού, ακόμα και στη Μεσόγειο.

To πρακτορείο TASS επικαλείται ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με την οποία το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει ασκήσεις «σε όλες τις ζώνες ευθύνης του» την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων περισσότερα από 140 πολεμικά και ανεφοδιαστικά πλοία, περισσότερα από 60 αεροσκάφη, και 10.000 στρατιωτικοί.

«Σύμφωνα με ένα σχέδιο για την εκπαίδευση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων το 2022, μια σειρά ναυτικών ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο σε όλες τις ζώνες ευθύνης των στόλων υπό τη γενική καθοδήγηση του αρχηγού του ρωσικού ναυτικού Ναυάρχου Νικολάι Γιεφμένοφ», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

«Ο κύριος σκοπός της άσκησης είναι να αφήσει το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροδιαστημική Δύναμη να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Ωκεανό και επίσης να αντισταθούν στις στρατιωτικές απειλές για τη Ρωσία στη θάλασσα».

«Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν όλες τις θάλασσες που βρέχουν τη Ρωσία και επίσης περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού βασικής σημασίας. Θα γίνουν ασκήσεις στη Μεσόγειο και τη Βόρεια Θάλασσα και τη Θάλασσα του Οχότσκ, στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό και στον Ειρηνικό», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα