Ρωσία: Δεν νικήσαμε ακόμη τον κορωνοϊό, η απειλή του τρίτου κύματος διατηρείται

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η απειλή του τρίτου κύματος της πανδημίας στη Ρωσία υπάρχει και είναι νωρίς να μιλάμε για πλήρη νίκη επί του κορωνοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να λέει ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό. Όχι, η απειλή υπάρχει», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσον η διεύθυνση της Προεδρίας θεωρεί ρεαλιστική την απειλή ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι, παρά τη θετική δυναμική που παρατηρείται σήμερα, το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν αμβλύνει την προσοχή του από το θέμα του κορωνοϊού και στη χώρα εξακολουθούν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η στατιστική που αφορά τη νοσηρότητα προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να διατηρηθούν τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε ότι η νοσηρότητα που σχετίζεται με τον κορωνοϊό μειώνεται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία και είναι νωρίς να μιλάει κανείς για τρίτο κύμα της πανδημίας.

Χθες, επίσης, η υφυπουργός Υγείας Τατιάνα Σεμιόνοβα δήλωσε ότι οι δείκτες νοσηρότητας μιλούν για πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα