Ρωσία: Χαμηλός ρυθμός εμβολιασμού στη χώρα

από fimotro

Οι σχετικά χαμηλοί ρυθμοί εμβολιασμού στην Ρωσία σχετίζονται μέχρι τώρα με την υπάρχουσα ζήτηση που παρατηρείται εκ μέρους του κόσμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η ζήτηση αυτή για το ρωσικό εμβόλιο με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται θα αυξηθεί, όπως και ότι η προμήθεια των περιοχών με δόσεις του εμβολίου ήταν επαρκής και η διανομή υπήρξε άψογη.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 7.848 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον επίσημο συνολικό αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να φθάνει τα 4.787.273.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας διαχείρισης της πανδημίας πρόσθεσε ότι 387 άνθρωποι κατέληξαν από τη νόσο Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, και πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 109.367.

Για αργούς ρυθμούς εμβολιασμού κατηγορείται η Μόσχα

Ερωτηθείς γιατί η Ρωσία δεν κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως όσον αφορά την διανομή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού μεταξύ του πληθυσμού της, ο Πεσκόφ είπε: «Μέχρι στιγμής οι ρυθμοί εμβολιασμού ανταποκρίνονται πλήρως στη ζήτηση του πληθυσμού… Φυσικά υπολογίζουμε , ότι με τον καιρό η ζήτηση στα εμβόλια αυτά θα αυξηθεί και κατά αυτόν τον τρόπο οι ρυθμοί εμβολιασμού θα αυξηθούν».

Ο Πεσκόφ επισήμανε επίσης ότι οι ρυθμοί της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία σχετίζονται και με τις εθνικές ιδιομορφίες συμπεριλαμβανομένης και της ζήτησης που υπάρχει για εμβολιασμό. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων όπως και ότι έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό σύστημα διανομής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα