Ρολά κλειστού ή ανοιχτού τύπου

από fimotro

Τα ρολά ασφαλείας είναι το πρώτο μέτρο ασφάλειας που τοποθετεί κάποιος στο κατάστημα του. Αυτό συμβαίνει για έναν πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα και πολύ σημαντικό λόγο: είναι το μόνο μέτρο ασφαλείας που προσφέρει ουσιαστική, δηλαδή φυσική, προστασία από τους κλέφτες. Με απλά λόγια, για να μπει ένας διαρρήκτης σε κατάστημα που έχει κατεβασμένα ρολά ασφαλείας, θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να αφαιρέσει ή να παραβιάσει τα ρολά και οι περισσότεροι κλέφτες δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή / και εργαλεία επειδή είναι «ερασιτέχνες» και όχι έμπειροι «επαγγελματίες».

Αυτό που σίγουρα θα έχετε προσέξει είτε με μία βόλτα στη γειτονιά σας είτε με μία επίσκεψη στο dmenounos.gr είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι ρολών καταστημάτων και ο κάθε τύπος είναι σχεδόν εντελώς διαφορετικός από τον άλλο. Αυτό είναι κάτι που φυσικά δημιουργεί ερωτήσεις και απορίες με την πιο σημαντική να είναι «ποιος είναι ο πιο σωστός τύπος;». Συχνά το δίλλημα τίθεται μεταξύ ρολών κλειστού και ανοιχτού τύπου. Ας δούμε πως θα κάνετε την σωστή επιλογή.

Ρολά κλειστού τύπου: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ρολών κλειστού τύπου είναι ότι στην ουσία δημιουργούν ένα συμπαγές μπροστά από τις διόδους του καταστήματος, γι’ αυτό και λέγονται κλειστού τύπου. Τα ρολά αυτά αποτελούνται από αλληλοσυνδεόμενες λωρίδες χαλύβδινης λαμαρίνας οι οποίες και δεν έχουν κανένα απολύτως ανοιχτό σημείο με αποτέλεσμα όταν κλείνουν να δημιουργούν στην ουσία ένα τείχος. Τα ρολά αυτού του τύπου αποκλείουν κάθε επαφή, ακόμη και οπτική, του κλέφτη με το κατάστημα ενώ προσφέρουν και σχεδόν απόλυτη προστασία από ρίψεις αντικειμένων, όπως πέτρες και καδρόνια. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για καταστήματα με ακριβά πράγματα στο εσωτερικό τους και φυσικά για καταστήματα σε περιοχές που γίνονται συχνά φασαρίες.

Το μεγάλο μειονέκτημα των εν λόγω ρολών είναι το γεγονός ότι κρύβουν τελείως το κατάστημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν οπτική επαφή με αυτό τόσο οι υποψήφιοι κλέφτες όσο και οι υποψήφιοι πελάτες, δηλαδή οι περαστικοί. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι τα ρολά κλειστού τύπου δεν είναι καλή επιλογή για ένα κατάστημα που θέλει να κερδίσει πελάτες με τη βιτρίνα του, αφού στην ουσία δεν θα μπορεί να έχει καθόλου βιτρίνα.

Ρολά ανοικτού τύπου: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα ρολά αυτού του τύπου θα τα βρούμε σε πολλά και διαφορετικά μαγαζιά και μπορούμε να πούμε ότι είναι ίσως τα πιο δημοφιλή. Μιλάμε για ρολά τα οποία έχουν την μορφή πλέγματος το οποίο αποτελείται από λεπτές ράβδους χάλυβα. Το μέγεθος που θα έχουν τα ανοίγματα του πλέγματος εξαρτάται από τις ανάγκες του πελάτη. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των ρολών είναι φυσικά το γεγονός ότι προσφέρουν ασφάλεια χωρίς να κρύβουν την βιτρίνα. Επιπλέον, είναι και ο πιο οικονομικός τύπος ρολών αφού όχι μόνο είναι φθηνή η αγορά τους, αλλά επειδή είναι πολύ απλά δεν θα χρειαστούν σχεδόν ποτέ επισκευή ρολών.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, λόγω του γεγονότος ότι δεν δημιουργούν ένα συμπαγές τείχος, είναι πιθανόν να καταφέρει κάποιος να προξενήσει ζημιά στη βιτρίνα με κάποια πέτρα ή καδρόνι, ωστόσο δεν θα καταφέρει πάλι να αποκτήσει πρόσβαση στο κατάστημα αφού θα τον εμποδίζει το πλέγμα. Με άλλα λόγια, αν το κατάστημα σας είναι σε περιοχή που γίνονται συχνά επεισόδια, για παράδειγμα κοντά σε κάποιο Υπουργείο ή σε κάποιο γήπεδο μεγάλης ομάδας, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα εν λόγω ρολά για να μην έχετε ζημιές στη βιτρίνα σας.

Υπάρχει κάποια μέση οδός;

Αν το κατάστημα σας είναι σε προβληματική περιοχή αλλά δεν θέλετε να θυσιάσετε τη βιτρίνα σας, μπορείτε να επενδύσετε σε ρολά διάτρητου τύπου. Τα ρολά αυτά μοιάζουν με τα κλειστού τύπου αλλά οι λαμαρίνες τους έχουν μικρές ή μεγαλύτερες τρυπίτσες οι οποίες προσφέρουν κάποια – έστω και μικρή – οπτική επαφή ανάμεσα στους περαστικούς και τη βιτρίνα. Εννοείται ότι οι ειδικοί της επιχείρησης ρολών στην οποία θα απευθυνθείτε θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή για σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα