Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για το «άλμα στο μέλλον» γράφει το Reuters ενώ η Ελλάδα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Ο 51χρονος πολιτικός, που ετοιμάζεται να οδηγήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία, θέλει να δώσει νέα πνοή στην οικονομία και να μεταβάλλει την εικόνα της χώρας ως προβληματικό παιδί της Ευρώπης μετά από τρία προγράμματα διάσωσης από το 2010», σημειώνει το Reuters, «με τις δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υποσχεθεί νέες θέσεις εργασίας, καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και περισσότερα κεφάλαια και βοήθεια από την Ευρώπη, για μια χώρα που έχει δει τεράστιες εισροές προσφύγων τα τελευταία χρόνια και εντάσεις με την Τουρκία.

«Θέλει να ξεμπλοκάρει τις ιδιωτικοποιήσεις, να περιορίσει αυτό που ονομάζει «μεγάλο αποτύπωμα» του κράτους και να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα δανείζεται με το ίδιο κόστος με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδιάζει επίσης να διεξάγει «μια ειλικρινή συζήτηση» με τους ευρωπαίους δανειστές για να μειώσει τον στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων της Ελλάδας από το 3,5% την τριετία 2020-2022, μια κίνηση που θα επιτρέψει περαιτέρω φορολογικές περικοπές», αναφέρει το πρακτορείο.

Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης δηλώνει στο Reuters, έτοιμος για ένα μεγάλο «άλμα στο μέλλον» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τονίζει ότι «το πρώτο πράγμα που απαιτείται για μια ισχυρή ανάπτυξη είναι μια σταθερή κυβέρνηση, με δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

«Αν καταφέρουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο – και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε – πιστεύω ότι θα στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας, χωρίς να χρειαστούν άλλες εκλογές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, που στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των επενδύσεων.

Ο μόνος τρόπος για να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία και να περάσει σε ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης είναι «μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «θέλω μία χώρα η οποία πρώτα από όλα θα είναι για το μέλλον της».

«Έχω μεγάλες φιλοδοξίες… είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα μπροστά», είπε στο πρακτορείο Reuters χαρακτηριστικά.

«Έχω συνομιλήσει με δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μου και ακούω τις ανησυχίες τους», λέει στο πρακτορείο. «Αλλά έχω επίγνωση πάντα των ονείρων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού», καταλήγει ο Κυρ. Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι «είχαμε το χρόνο να αλλάξουμε το κόμμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα