Ράλι στα ομόλογα – Ιστορικό χαμηλό για το Ελληνικό 5ετές

από fimotro

Ράλι καταγράφεται σε όλα τα ομόλογα της Ευρωζώνης, στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ για την επέκταση του έκτακτου προγράμματος PEPP μέχρι να λήξει η υγειονομική κρίση, καθώς και για την αύξηση των ρυθμών αγορών ομολόγων σε ορίζοντα τριμήνου.

Σε εγχώριο μέτωπο, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου σημείωσε βουτιά στο -0,015%, διολισθαίνοντας σε ιστορικά χαμηλά, ενώ στο 0,77% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 8% σε σχέση με χθες.

Παράλληλα, σημαντική αποκλιμάκωση σημειώνεται και στην απόδοση του 15ετούς ομολόγου, η οποία υποχωρεί στο 1,036%, ενώ σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι αποδόσεις στους 2ετείς και 3ετείς ελληνικούς τίτλους.

Την ίδια ώρα, η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέγραφε πτώση 4 μονάδων βάσης στο -0,36%, ενώ η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων υποχώρησε κατά 7 μονάδες βάσης στο 0,62% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα