Υποχωρεί παντού ο κορονοϊός στη χώρα

από fimotro

Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας

Η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Εξήγησε πως η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας είναι σαφής και έφτασε στα επίπεδα που ήταν στις αρχές του έτους και πριν από την έναρξη του τρίτου κύματος.

Τα μισά θετικά δείγματα προέρχονται μέσω των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 36 έτη, όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, ενώ πρόσθεσε ότι ο δείκτης θετικότητας διαμορφώνεται στο 2,3% και πλέον είμαστε στις χώρες με μέτρια κυκλοφορία του ιού.

Μαγνησία Λάρισα και Φλώρινα εντούτοις εξακολουθούν να βρίσκονται στο πορτοκαλί, όπως και τουριστικοί προορισμοί όπως η Νάξος, η Κως και η Κέρκυρα.

Συνολικά, όπως είπε, 1.700 ασθενείς νοσηλεύονται με 128 εισαγωγές κατά μέσο όρο την ημέρα.

Σημαντική αποσυμπίεση του ΕΣΥ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου και εκτίμησε πως στο τέλος του μήνα οι διασωληνωμένοι ασθενείς ίσως είναι λιγότεροι από 200.

Σημειώνεται πως το 92% όσων νοσηλευτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και το 98% όσον πέθαναν δεν είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά την προσπάθεια για περιορισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων θα υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας με έμφαση ανά δήμο στους τουριστικούς προορισμούς. Θα γίνονται rapid test στα αεροδρόμια ενώ μπορούν να έρχονται στη χώρα και όσοι έχουν κάνει και άλλα εμβόλια πλην των τεσσάρων που γίνονται στην ΕΕ.

Τέλος, συνεχίζεται ο εβδομαδιαίος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Σαφή ύφεση της πανδημίας στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία σημείωσε από την πλευρά του και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε 34% λιγότερες διαγνώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα