Qatar gate: Άρχισε να καρφώνει κόσμο ο Παντσέρι – Ποιους έδωσε για τις μίζες

από fimotro

Σύμφωνα πάντα με την La Repubblica έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές με στόχο να πέσει ο ίδιος στα μαλακά

Νέο δημοσίευμα της ιταλικής La Republicca σήμερα για τον Ιταλό «εγκέφαλο» του κυκλώματος του Qatar gate Αντόνιο Παντσέρι, περιγράφει το πώς κατάφεραν να τον πιάσουν αλλά και τα όσα φέρεται να έχει ήδη καταθέσει στις αρχές και ήδη έχω «δώσει» και άλλα ονόματα.

Ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα La Repubblica φαίνεται πως έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές με στόχο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για όλους όσους εμπλέκονται στο Qatar gate ώστε να πέσει ο ίδιος στα «μαλακά».

Ο Παντσέρι, εμφανίζεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να καίει τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για τον οποίο ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Κατάρ ενώ έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης και την Μαρία Αρένα, σημειώνοντας ότι «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα…».

Φαίνεται πως παραδέχθηκε σε ένα βαθμό τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι Αρχές οι οποίες είναι βαρύτατες, ενώ επιβεβαίωσε τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση ο Μαροκινός πρέσβης στην Βαρσοβία Αμπνταραχίμ Ατμουν, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών στην υπόθεση.

Η συμφωνία

Ο Παντσέρι ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να ελαφρύνει τη θέση του, στην κατάθεσή του φέρεται να είπε ότι υπήρξε συμφωνία βάσει της οποίας κινήθηκε η ομάδα στην οποία συμμετείχε ο ίδιος με νυν και πρώην ευρωβουλευτές , η οποία όπως είπε, προέκυψε το 2019 όταν δεν επανεξελέγη ο ίδιος ευρωβουλευτής.

Γίνεται επίσης λόγος για το τεράστιο χρηματικό ποσό που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι αλλά και σε χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του Παντσέρι, ένα στοιχείο στο οποίο θα στηριχθεί ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Επίσης, η ιταλική εφημερίδα στο δημοσίευμά της αναφέρεται και σε ένα έγγραφο – φωτιά που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και στο οποίο περιγράφεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στην αποκάλυψη του Qatargate.

Στο έγγραφο, κατά το δημοσίευμα, γίνεται λόγος για μυστικούς πράκτορες που μπήκαν στο σπίτι του Παντσέρι και το έψαξαν ανοίγοντας από ντουλάπες μέχρι το μικρό χρηματοκιβώτιο.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του Παντσέρι οι αρχές

Το ιταλικό μέσο έχει σήμερα και παρασκήνιο για το πώς οι Βέλγοι κατάφεραν να βρεθούν στα ίχνη του κυκλώματος και να το εξαρθρώσουν. Σύμφωνα λοιπόν με την la Republicca: «Η ανεύρεση των χρημάτων αυτών (σσ των 700.000 ευρώ στο σπίτι του Παντσέρι στο Βέλγιο) είναι επί του παρόντος το ισχυρότερο στοιχείο στα χέρια του ανακριτή Michael Claise, ο οποίος συντονίζει την έρευνα. Δεσμίδες χρημάτων που ήταν κρυμένες στο κρεβάτι και κάτω από την ντουλάπα: 700.000 σε 50άρικα, χωρισμένα σε επτά δεσμίδες μέσα σε μια βαλίτσα κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι και σε ένα χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι, όλα μέσα στο σπίτι του Παντσέρι στο Βέλγιο.

Αυτό περιγράφεται σε μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση της Bim (της επιτροπής που εποπτεύει τις έρευνες της Vsse, των βελγικών μυστικών υπηρεσιών), η οποία βρίσκεται στα αρχεία της έρευνας: δύο συνοπτικές σελίδες γραμμένες στα φλαμανδικά, στις οποίες γίνεται αναφορά στις έρευνες των μυστικών υπηρεσιών από τις οποίες προέκυψε η έρευνα. Οι πράκτορες μπήκαν στο διαμέρισμα και έψαξαν τα υπάρχοντα του Παντσέρι, ανοίγοντας ντουλάπια και το μικρό χρηματοκιβώτιο. Έβγαλαν φωτογραφίες και στη συνέχεια έβαλαν τα πάντα στη θέση τους, γεμίζοντας το σπίτι με κοριούς. Για επτά μήνες τα χρήματα παρέμειναν εκεί, έλειπαν στο τέλος 100.000 ευρώ. Το έγγραφο φέρει επίσης ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, την ημερομηνία: Η έκθεση χρονολογείται στις 26 Απριλίου. Η έκθεση εξηγεί λοιπόν ότι η έρευνα των βελγικών υπηρεσιών έφτασε σε σημείο καμπής την άνοιξη, όταν η έκθεση αποχαρακτηρίστηκε και διαβιβάστηκε στην ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα