Πυροσβεστική για το χάος στην Εθνική: Μπορεί να προκαλέσει έκρηξη με ωστικό κύμα 500 μέτρων

από fimotro

Για λόγους ασφαλείας άνοιξε μόνο το ένα ρεύμα προς Κόρινθο, στην παλιά εθνική οδό

«Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη», σημειώνει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε πως η μετάγγιση του αερίου είναι μία διαδικασία κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, «να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά», γιατί το παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λίγο πριν τις 20:00 άνοιξε το ένα ρεύμα προς Κόρινθο, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη νέα εθνική οδό θα παραταθεί το «θρίλερ» καθώς δεν αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία προτού απομακρυνθεί το βυτιοφόρο.

Ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. «Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», είπε, ενώ δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα ανοίξει ο οδικός άξονας.

«Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Για λόγους ασφαλείας δεν θα ανοίξει η Εθνική Οδός προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος. Οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους επί έξι ώρες, με συνέπεια η ταλαιπωρία να είναι τεράστια.

Η τροχαία άρχισε να διώχνει τον κόσμο από τα διόδια της Ελευσίνας και του Καλαμακίου με αναστροφή, ενώ η ουρά έχει φτάσει μέχρι την Επίδαυρο. Πλέον, έχουν αρχίσει και από τον κόμβο της Επιδαύρου να πηγαίνουν πίσω τα οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα