Πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς: Για 8 πιθανούς υπόπτους κάνουν λόγο οι Αρχές

από fimotro

Ένα στοιχείο για το πώς μπορεί να ξέσπασε η πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς φαίνεται να έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Αμυράς αποκάλυψε ότι, πριν την εκδήλωση της φωτιάς στη Δαδιά είχε καταγραφεί η παρουσία 8 ατόμων από τη Σομαλία, και συγκεκριμένα δίπλα στο φράγμα στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Όσον αφορά τις προσπάθειες κατάσβεσης, αυτό που απασχολεί περισσότερο την Πυροσβεστική είναι το νοτιοδυτικό μέτωπο στο δάσος ενώ στην περιοχή επιχειρούν κι ένα Μι8, 2 Τράκτορες, 2 Erickson, 2 PZL. Θετικό γεγονός αποτελεί το ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα είναι σχετικά καλές.

Ακόμη, προσωπικό και μηχανήματα του Στρατού τα οποία εργάστηκαν νυχθημερόν, έκαναν αρχική διάνοιξη σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς.

Η διάνοιξη πραγματοποιήθηκε σε απόσταση περίπου 1400 μέτρων από το μέτωπο, ενώ οι κλίσεις φτάνουν το 30% με 35% ώστε να διευκολυνθεί η δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα