Πυρά Κωνσταντοπούλου σε ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα για την υπόθεση Καλογρίτσα

από fimotro

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους, ακολουθούν ένα δρόμο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στον real fm και το Νίκο Χατζηνικολάου απαντώντας για την κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις διώξεις δημοσιογράφων.

Ερωτηθείσα για την κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διώξεις σε Βαξεβάνη και Παπαδάκου απάντησε ότι «μου προκαλεί απέχθεια αυτή η τάση της εξουσίας και των κυβερνήσεων να ελέγχουν την δημοσιότητα και την δημοσιογραφία και ακόμα μεγαλύτερη απέχθεια μου προκαλούν οι δημοσιογράφοι που θέλουν να είναι σφουγκοκωλάριοι, εντεταλμένοι και κονδυλοφόροι των εξουσιών. Θα μιλήσω ειδικά για τον κ. Βαξεβάνη γιατί πραγματικά εντυπωσιάζομαι που μετά από μία θητεία ως κυβερνητικού δημοσιογράφου και κυβερνητικού εκδότη με προφανέστατη κυβερνητική ενίσχυση-στήριξη και με σχέσεις που πρέπει να φωτιστούν όπως η σύμπραξη με τον κ. Καλογρίτσα, που έχει αποκαλυφθεί ποιος ήταν ο ρόλος του και ποιες οι σχέσεις του με την κυβέρνηση Τσίπρα και με τον κ. Παππά, σήμερα εμφανίζει εαυτόν ως τον ανεξάρτητο διωκόμενο δημοσιογράφο. Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά οι ανεξάρτητοι, διωκόμενοι δημοσιογράφοι δοκιμάζονται σοβαρά και έχω υπερασπιστεί πάρα πολλούς συναδέλφους σας που βρέθηκαν στο στόχαστρο της εξουσίας. Υπερασπίστηκα δυστυχώς και τον κ. Βαξεβάνη το 2012 όταν στοχοποιήθηκε για την λίστα Λαγκάρντ. Παρακολούθησα στενά την διαδρομή του εντεύθεν και θα έλεγα ότι δεν δικαίωσε κανέναν από όσους πίστευαν το 2012 ότι πρόκειται για δημοσιογράφο που εμμένει στην αποκάλυψη.

Τον είδαμε ακόμη και να παρασιωπά στοιχεία και δυστυχώς στο πεδίο πια της Novartis και των δημοσιευμάτων που έγιναν, υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία που θέλουν έλεγχο. Εγώ αναφέρθηκα σε αυτά τότε, το 2018. Δεν περίμενα ούτε το 2021 ούτε το 2022. Αναφέρθηκα τότε γιατί είναι σοβαρό ένα έντυπο, το οποίο βρίσκεται σε ευθεία επικοινωνία με την κυβέρνηση να προδημοσιεύει καταθέσεις μαρτύρων, υποτίθεται προστατευόμενων, οι οποίες δίνονται σε συνθήκες, υποτίθεται μυστικότητας στην εισαγγελέα Διαφθοράς. Υπάρχει το γεγονός της 4ης Φεβρουαρίου 2018, Κυριακή, όταν το Documento κυκλοφόρησε δημοσιεύοντας καταθέσεις, υποτίθεται μαρτύρων, αλλά οι καταθέσεις αυτές δεν είχαν ακόμη δοθεί.

Οι εφημερίδες της Κυριακής, ως γνωστόν, κλείνουν από την Παρασκευή και κυκλοφορούν από το Σάββατο. Οι καταθέσεις στην συγκεκριμένη υπόθεση δόθηκαν την Κυριακή. Και δεν ήταν μία οποιαδήποτε Κυριακή, ήταν η Κυριακή του μεγάλου συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλα αυτά να τα υπογραμμίσω για να πω ότι ήταν σαφώς μια δημοσίευση που κατέτεινε στο να αντιμεταθέσει την επικαιρότητα και να διευκολύνει την κυβέρνηση Τσίπρα στα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την συμφωνία, που μετέπειτα ονομάστηκε Συμφωνία των Πρεσπών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα