Πτώση 50% στην τιμή του φυσικού αερίου από τις αρχές του 2023

από fimotro

Τι βλέπουν οι ειδικοί και πως εκτιμούν ότι θα διαμορφωθεί από εδώ και πέρα η τιμή στην ενέργεια

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.Ειδικότερα, τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, το σημείο αναφοράς για το φυσικό αέριο της Ευρώπης, υποχώρησαν έως και κατά 2% και διαμορφώνονται στα 38,2 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το αντίστοιχο συμβόλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 2,5%.

Η σημερινή πτώση έρχεται να προστεθεί στην καθοδική πορεία των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων, η οποία έχει φέρει την τιμή του φυσικού αερίου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πολλών μηνών.

Οι traders αναζητούν περαιτέρω σημάδια αναφορικά με τη ζήτηση του φυσικού αερίου καθώς οι τιμές έχουν υποχωρήσει περίπου 50% από την αρχή του έτους.

Η Ευρώπη «σώθηκε κατά κάποιον τρόπο» αυτόν τον χειμώνα από τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αδύναμη κινεζική ζήτηση για LNG λόγω των περιορισμών της Covid, δήλωσε ο Anton van Heesewijk, επικεφαλής στρατηγικής εμπορικών συναλλαγών στην Jera Global Markets, στο συνέδριο Flame για το φυσικό αέριο στο Άμστερνταμ την Τρίτη. «Αλλά θα διαρκέσει αυτό;».«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα εκεί έξω», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα