Προβάδισμα με 15% της ΝΔ – Δεν εισπράττει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ από την πανδημία

από fimotro

Όσο ο Τσίπρας εγκλωβίζεται στην αριστερά και απομακρύνεται από το κέντρο, η ΝΔ θα διευρύνει συνεχώς τη διαφορά

Καθαρή πολιτική υπεροχή της ΝΔ και του Μητσοτάκη σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας

Την παγιωμένη πεποίθηση των πολιτών ότι εάν στη θέση της ΝΔ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ χειρότερα ήρθε να επιβεβαιώσει μια ακόμα δημοσκόπηση, ίσως η εγκυρότερη στη χώρα, οι “Εξαμηναίες Τάσεις” της MRB η οποία διενεργείται με τη μέθοδο της κάλπης. Η πολιτική αδυναμία του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξουν την μερική φθορά που φυσιολογικά έχει η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνδυασμό με την απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερά και όχι στο κέντρο και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, επιβεβαιώνει την κοινή πεποίθηση ότι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης κυριαρχούν και θα κυριαρχούν για πολύ καιρό ακόμα. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο και τους πίνακες από το real.gr που έχει συνδρομή με την συγκεκριμένη εταιρεία μετρήσεων:

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 15% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 38,1 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1 %. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,7 %, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4, 1%, ΜέΡΑ 25 με 3,1%, Χρυσή Αυγή με 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 10,1% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 5,1%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 59,6 % η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16,8%.

Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 8,8 %. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,4 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 9,5 %.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 39,2 % απαντά η ΝΔ, το 29,3 % ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 19,2 % κανένα κόμμα.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41, 4 % απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 37,7 % απαντά ΝΔ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 43,6 % των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,2 %. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22,2 %.

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα