Προβάδισμα 8,2% της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα

από fimotro

Σαφές προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της εταιρείας DATA RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 8,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 25,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,6%, το ΚΚΕ 5,7%, η Χρυσή Αυγή 3,5% και η Ελληνική Λύση 1,3%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 6,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 23,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής:

  • ΝΔ: 37,4%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25,4%
  • Κίνημα Αλλαγής: 12,5%
  • ΚΚΕ: 8,3%
  • Χρυσή Αυγή: 5,1%
  • Ελληνική Λύση: 1,9%
  • Άλλο Κόμμα: 9,3%.

 

Σε ερώτηση για την άποψή τους για την ΕΕ, ένας στους δυο πολίτες της Δυτικής Ελλάδας φαίνεται να έχει θετική γνώμη, ενώ αρνητική έχει διαμορφώσει το 30,6%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, παρουσιάζει το ισοζύγιο γνώμης για την Ε.Ε. στους πολίτες διαφορετικών ηλικιών και εκπαίδευση αλλά και διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης. Οι πολίτες νεότερης (17-35 ετών) αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας (60 ετών και άνω) καταγράφουν μεγαλύτερο ποσοστό θετικών απόψεων ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους πολίτες με ανώτερη και ανώτατη μόρφωση.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα, σύμφωνα με τη DATA RC, έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 620 ψηφοφόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Το δείγμα σταθμίστηκε, εκ των υστέρων, ως προς τις εθνικές εκλογές 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα