Πρωτοποριακές επεμβάσεις από τον Διευθυντή Χειρουργικής Θ. Διαμαντή

από fimotro

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου τα δυο πρώτα περιστατικά   λαπαροσκοπικής ενδοπεριτοναικής χημειοθεραπείας P.I.P.A.C By Capnomed (Pressurised Intra Peritoneal Aerosol Chemotherapy) στην Ελλάδα στο  METROPOLITAN HOSPITAL.

Τις πρωτοποριακές επεμβάσεις πραγματοποίησε ο Διευθυντής Χειρουργικής DrΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΘΩΜΑΣ MDPhDFACSμε την ομάδα του, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν για τα χειρουργεία αυτά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάνης CHUVστην Ελβετία από τους καθηγητές  MarcRaymondκαι MartinHubner.

   Πρόκειται για δυο άνδρες ασθενής , ο πρώτος με μεσοθηλίωμα περιτοναϊκής κοιλότητας 58 ετών και ο δεύτερος με γενικευμένη καρκινωμάτωση περιτοναϊκής κοιλότητας από Ca  παχέος εντέρου, ετών 69.

   Οι δυο ασθενής έλαβαν εξιτήριο την επομένη ημέρα σε άριστη κατάσταση ,αφού έγινε και σταδιοποίηση της νόσου για την περαιτέρω αντιμετώπιση από τους ογκολόγους τους.

    Η τεχνική αφορά ασθενής με γενικευμένη καρκινωμάτωση τελικού σταδίου οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην συστηματική ενδοφλέβια χημειοθεραπεία, από καρκίνους του στομάχου , του παχέος εντέρου, καρκινοειδές, καρκίνο ωοθηκών, κακόηθες μεσοθηλίωμα, καρκίνο χοληδόχου κύστεως, ψευδομύξωμα περιτοναίου και καρκίνο παγκρέατος.

    Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική (minimallyinvasive) που προσφέρει όλα τα οφέλη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής δηλαδή  ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος, άμεση κινητοποίηση ,ελάχιστες διεγχειρητικές επιπλοκές και μίας ημέρας νοσηλεία.

    Η τεχνική, αναφέρει  ο DrΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΘΩΜΑΣ, προσφέρει  μια ποιοτική και αξιοπρεπή , αρκετά μεγάλη παράταση της επιβίωσης , χωρίς τις σοβαρές επιπλοκές των προηγούμενων ενδοπεριτοναικών χημειοθεραπειών όπου ο ασθενής είχε μια μακροχρόνια νοσηλεία με αρκετές και μεγάλες επώδυνες επιπλοκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα