Πρώτη η Eurobank ανοίγει την αγορά των στεγαστικών

από fimotro

Η ίδια τράπεζα θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες από αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε άλλους τομείς δανείων

Η βελτίωση της Ελληνικής οικονομίας με σαφείς τάσεις και προοπτικές ανάπτυξης, αλλάζει τα δεδομένα στον τραπεζικό κλάδο σε σχέση με τα δάνεια. Στο πλαίσιο αυτό, την ισσχυρή παρουσία της στο νέο αναπτυξιακό κύκλο που ανοίγει για τη χώρα επιδιώκει η Eurobank, μέσα από ένα σπονδυλωτό σχέδιο πρωτοβουλιών αναπτυξιακού χαρακτήρα, με επίκεντρο τη χρηματοδότηση τόσο των μεγάλων έργων υποδομών και των επενδυτικών σχεδίων που θα εξελιχθούν από τους επόμενους μήνες, όσο και των νοικοκυριών, αρχής γενομένης από την επανατοποθέτηση της τράπεζας στον νευραλγικό τομέα της στεγαστικής πίστης.

«Η Eurobank και θέλει και μπορεί. Διαπιστώνουμε ότι δεν είναι θέμα έλλειψης ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών, αλλά έλλειψης ζήτησης για νέα δάνεια. Είμαστε εδώ να πείσουμε τους πελάτες, στο στεγαστικό κομμάτι, ότι ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν ξανά στην αγορά ακινήτων και να διαλύσουμε οποιαδήποτε αβεβαιότητα έχουν όσον αφορά τη λήψη νέου δανείου», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου, όσο και της επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της Eurobank για το νέο πρόγραμμα στεγαστικών θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες από αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε άλλους τομείς δανείων αλλά και σε ασφαλιστικά προϊόντα.

Σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας, ο κος Καραβίας ανέφερε ότι το κλίμα είναι διαφορετικό, η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει και υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας αλλά και πολιτική σταθερότητα, καθώς και αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, έχει καθαρό διάδρομο και ορίζοντα μπροστά της και οι εξαγγελίες όσον αφορά τις θέσεις οικονομικής πολιτικής έχουν ως κεντρικό άξονα τις επενδύσεις και την ανάπτυξη αρχής γενομένης από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις αλλά και την πρόθεση να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στα μεγάλα, όπως τα χαρακτήρισε «έργα αναφοράς», όπως είναι το Ελληνικό, η επένδυση στην Κασσιώπη, την Αφάντου αλλά της «Ελληνικός Χρυσός», το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠΟΛΠ +0,65% αλλά και την επιτάχυνση της πώλησης του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα για την αγορά ακινήτων επεσήμανε ότι το timing απόκτησης ακινήτου και μέσω της στεγαστικής χρηματοδότησης είναι κατάλληλο, καθώς συντρέχουν βάσιμοι λόγοι προς αυτή την κατεύθυνση, όπως: οι τιμές των ακινήτων κινούνται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα παρά την αύξηση του τελευταίου 1,5 χρόνου και είναι ακόμα 30% χαμηλότερα από το 2006 και το 2008 και το κόστος χρήματος διαμορφώνεται στο μισό, καθώς τα επιτόκια έχουν επιδείξει πτωτική πορεία και το ύψος της δόσης είναι χαμηλότερο από τα προ κρίσης επίπεδα. Πριν την κρίση το Euribor ήταν στο 4% και σήμερα σε μηδενικά επίπεδα.

Επίσης εξίσου σημαντικός παράγοντας που αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά ακινήτων είναι και θα οδηγήσει σε συνδυασμό με τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της οικονομίας σε αύξηση των τιμών είναι το πακέτο φοροελαφρύνσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις επενδύσεις στην αγορά ακινήτων.
Ερωτηθεί για τα stress test που θα διεξάγει η ΕΚΤ το 2020 ανέφερε ότι «δεν μας ανησυχούν».

Τα δάνεια σταθερού επιτοκίου

Μια νέα γενιά στεγαστικών προγραμμάτων με δυνατότητα σταθερής δόσης, για όλη τη διάρκεια του δανείου και χωρίς κόστος σε περίπτωση πρόωρης, μερικής ή ολικής αποπληρωμής, προτείνει η Eurobank σε όσους θέλουν να προχωρήσουν στην αγορά, κατασκευή ή επισκευή ακινήτου, εγκαινιάζοντας την επανεκκίνηση της αγοράς στεγαστικών δανείων, με όρους προσαρμοσμένους απολύτως στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα πρωτοβουλία της Eurobank αξιοποιεί την ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, καθώς η καθοδική τάση των τιμών των ακινήτων που επικράτησε τα τελευταία χρόνια έχει πλέον αναστραφεί και συνδυάζεται με το χαμηλό κόστος χρήματος και την αντικειμενική ανάγκη των ελληνικών νοικοκυριών για τη διασφάλιση σταθερότητας στον σχεδιασμό μακροπρόθεσμου οικογενειακού προγραμματισμού. Η τράπεζα παρέχει έτσι τη δυνατότητα, σε κάθε ενδιαφερόμενο, να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα ή θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα στην αγορά ακινήτων και δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει απάντηση σχετικά με την οικονομική προέγκριση του δανείου εντός 3 εργάσιμων ημερών από την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών.

Σε ειδική παρουσίαση που έγινε παρουσία των μελών της Διοίκησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας ανέπτυξε τη νέα πολιτική της τράπεζας για τους ιδιώτες πελάτες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε πια σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με θετικές προοπτικές. Η Eurobank είναι Τράπεζα της Ανάπτυξης. Προγραμματίζουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ξεκινάμε φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο τη στεγαστική πίστη. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι τιμές των ακινήτων είναι σε ανοδική τάση. Η Eurobank δίνει σήμερα τη δυνατότητα, σε όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει ακίνητο, να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τις δόσεις που θα καταβάλλει μέχρι την εξόφληση του δανείου του. Με τα νέα σταθερά στεγαστικά προγράμματα, αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που εύλογα προβληματίζει τους δυνητικούς αγοραστές, καθώς το κόστος της αποπληρωμής, χωρίς αυξομειώσεις, μπορεί να είναι απολύτως καθορισμένο από την πρώτη μέρα έως την τελευταία».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank Τάσος Αναστασάτος παρουσίασε ειδική μελέτη με θέμα «Οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα», όπου αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους είναι σήμερα εξαιρετικά ευνοϊκή η συγκυρία για την απόκτηση στέγης για ιδιοκατοίκηση ή και ακινήτου για επένδυση, δεδομένου ότι οι τιμές των κατοικιών έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, έχοντας όμως διανύσει μικρό μόνο μέρος της απόστασης από τα προ κρίσης επίπεδα και με τοπικές διαφοροποιήσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων σταθερών προγραμμάτων στεγαστικών δανείων είναι τα εξής:

* Σταθερό επιτόκιο για τρία (3), πέντε (5), δέκα (10), δεκαπέντε (15), είκοσι (20), είκοσι πέντε (25) και τριάντα (30) έτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα