Προτείνουν στο Πολεμικό Ναυτικό το σκάφος LCS των ΗΠΑ

από fimotro

Την ώρα που το αµερικανικό ναυτικό αποσύρει το πρώτο του σκάφος LCS, µία δεκαετία νωρίτερα, µια παραλλαγή των σκαφών αυτών προσφέρεται στο Πολεμικό Ναυτικό!

∆εν πρόκειται για ανέκδοτο. Το αµερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως προχωρά στην απόσυρση των δύο πρώτων σκαφών της αποτυχηµένης κλάσης LCS µία δεκαετία νωρίτερα από το κανονικό. Πρόκειται για το επικεφαλής σκάφος της κλάσης USS Freedom (LCS-1) και το USS Independence (LCS-2), επικεφαλής της οµώνυµης κλάσης.

Το πρώτο αναµένεται να αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία στις 30 Σεπτεµβρίου και το δεύτερο στις 31 Ιουλίου.

Πρόκειται πραγµατικά για ένα γεγονός που δεν έχει προηγούµενο στην ιστορία του Π.Ν. Να εξετάζει για αγορά ένα σκάφος το οποίο αποσύρει το αµερικανικό ναυτικό. Μια αγορά της τάξης των 5 δισ. (συµπεριλαµβανοµένης της αναβάθµισης των ΜΕΚΟ και της ενδιάµεσης λύσης).

Την έκδοση που προτείνεται στο Πολεμικό Ναυτικό για λόγους εµπορικής προώθησης, η κατασκευάστρια εταιρία την ονοµάζει πλέον HF2 και θα είναι εξοπλισµένο µε οκταπλό εκτοξευτή Mk-41 και κατόπιν πιέσεων με τρεις όλους κι όλους µονούς εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών βληµάτων ASROC.

Χωρίς δυνατότητα αεράµυνας περιοχής, χωρίς σόναρ τροπίδας, χωρίς… τορπιλοσωλήνες, χωρίς δυνατότητα στρατηγικών βληµάτων cruise, χωρίς επιβιωσιµότητα (βρίσκεται στο µόλις 1+, µε ερωτηµατικό το +), την ώρα που οι Ο.Η. Perry έχουν 2 και τα ΑΒ 3 και χωρίς µέλλον, αφού σε λίγα χρόνια θα είναι παρωχηµένα.

Πρόκειται για πρόταση που αν επιλεγεί θα υποθηκεύσει το µέλλον του Π.Ν. για τα επόµενα 30 µε 40 χρόνια, µε ένα πλοίο ξεπερασµένο και αποτυχηµένο εµπορικά που δεν θέλει ούτε το ίδιο το αµερικανικό ναυτικό. Πραγµατικά ποιος θα µπορέσει να πάρει µια τέτοια απόφαση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα