Προσπάθησε να σκοτώσει την Τζωρτζίνα πέντε φορές την παραμονή του θανάτου

από fimotro

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της Πισπιρίγκου

Πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, σε διάστημα μόλις 13 ωρών, φέρεται να επιχείρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η 9χρονη.

Οπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία η Πισπιρίγκου φέρεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την προηγουμένη του θανάτου της, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου του 2022.
Συγκεκριμένα, στις 11πμ το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία και άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 3,5 λεπτά, περίπου 25 λεπτά αργότερα στις 11.25πμ παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη λύση, την ίδια ημέρα στις 2.30μμ καταγράφεται ένα ακόμα επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, και υπάρχουν και δύο ακόμα, στις 6.30μμ διάρκειας 1,5 λεπτού, και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάσει επιληπτική δραστηριότητα.

Η χαριστική βολή ουσιαστικά στο παιδί, με 6,5mg ανά mL αίματος, δόθηκε στις 2.28μμ στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όταν οι νοσηλευτές βρίσκουν τη μικρή Τζωρτζίνα απνοϊκή μέσα στο θάλαμό της με 32 σφύξεις ανά λεπτό. Μετά από πάνω από 1 ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί δυστυχώς καταλήγει.

Ήθελε διατροφή από τον Μάνο – Η μυστική έρευνα του συζύγου της

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας δεν ήταν έκπληξη για την κοινή γνώμη που παρακολουθεί αποσβολωμένη εδώ και δύο μήνες το θρίλερ της Πάτρας. Ολα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο θάνατος κρυβόταν στην αγκαλιά της μάνας και οι ιατροδικαστικές αρχές μετά από επίμονη έρευνα αποκάλυψαν τη φρικιαστική αλήθεια.

«Πρόκειται για μια αχαρτογράφητη προσωπικότητα και δεν μπορώ να προσεγγίσω το προφίλ της» λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που είχε γνωρίσει τη μητέρα καθώς είχε οριστεί πραγματογνώμονας στον θάνατο της Μαλένας. Τότε είχε εμφανιστεί έγκυος στο γραφείο του και στη συνέχεια του είπε ότι έκανε έκτρωση με εντολή γιατρού για τον φόβο ύποπτου γονιδίου που σκότωνε τα παιδιά. Αυτό ήταν το αφήγημά της προς κάθε κατεύθυνση όταν διατυπώνονταν προβληματισμοί για το τι κρυβόταν πίσω από το… γαϊτανάκι θανάτου στην οικογένειά της. Στον κ. Τσαντίρη είχε κάνει εντύπωση πόσο οργανωμένη ήταν η σκέψη της, με σωστή ορολογία και γνώση των θεμάτων νοσηλείας. «Το όνομα Πισπιρίγκου θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για μακρά περίοδο και ασφαλώς θα αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις, ως μία μάνα σε υπέρβαση του μητρικού ενστίκτου που σκότωσε τα παιδιά της. Τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, αφορούν σε μία βαριά εγκληματική δράση και θεωρώ ότι τα μελλοντικά συγγράμματα Ιατροδικαστικής θα περιλαμβάνουν την υπόθεση ως παράδειγμα. Είχε και έτοιμη δικαιολογία κάθε φορά για την αιτιολόγηση των θανάτων, επιμένοντας ότι επρόκειτο για κάτι σπάνιο, κάτι γενετικό».

Συζητήσεις με ειδικούς

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο είχε προκαλέσει στον έμπειρο ιατροδικαστή το γεγονός ότι φαινόταν να απολάμβανε τις συζητήσεις με τους ειδικούς από τους οποίους με βροχή ερωτήσεων προσπαθούσε να εκμαιεύσει τι είχαν καταλάβει για τους θανάτους των παιδιών με ικανοποίηση που τους ξεγελούσε όλους. «Ενώ δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί ο γεννητικός έλεγχος, από πέρυσι ανέφερε τα σπάνια αίτια που είχαν προκαλέσει τα συγκεκριμένα συμβάντα. Από πού είχε ενημερωθεί περί κληρονομικών αιτίων και πώς γνώριζε τόσες λεπτομέρειες;», αναρωτιέται ο κ. Τσαντίρης προσθέτοντας: «Τελικώς, από την εξέλιξη των γεγονότων, θεωρώ ότι ήξερε πολύ καλά τι έκανε καθώς και πώς να διαχειριστεί τις περιστάσεις αυτές. Το πιθανότερο είναι ότι της άρεσε να κάνει συζητήσεις με ειδικούς για τον τρόπο θανάτου και την αιτία. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να διερευνηθεί από ειδικούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα