Πρόσωπο υπεράνω υποψίας ήξερε για τα χρήματα στο σπίτι της Καρολάιν

από fimotro

Οι αστυνομικοί ψάχνουν όλες τις πληροφορίες που οδήγησαν τους κακοποιούς στην ληστεία και τη δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως την εντολή για την αιματηρή ληστεία στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, ίσως να την έδωσε ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Και αυτός αναζητείται από την αστυνομία, μαζί με τους τρεις δολοφόνους, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν τη διαδρομή του χρήματος. Από την ώρα δηλαδή που το ζευγάρι έκανε την ανάληψη από την τράπεζα για την αγορά του οικοπέδου.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόκειται πιθανόν για άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, το οποίο είχε άριστη πληροφόρηση για τα χρήματα και ήταν αυτός που έδωσε την κρίσιμη πληροφορία στη συμμορία των ληστών. Ο «εργολάβος» όπως ονομάζεται στην αργκό του οργανωμένου εγκλήματος, αυτός που έδωσε την «εργολαβία» δηλαδή τη μεγάλη δουλειά με αντίτιμο ένα μεγάλο ποσοστό από τη λεία της ληστείας.

Δύο πράγματα συνηγορούν σε αυτή την εκτίμηση της αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star: Πρώτον η στοχευμένη εισβολή στη μονοκατοικία. Δεύτερον η επιμονή των ληστών και για άλλα χρήματα.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι αρκετά περίεργο, ληστές που υποτίθεται ότι μπαίνουν τυχαία σε ένα σπίτι, παρόλο που βρίσκουν 15.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ, να παραμένουν επί ώρα μέσα, να συνεχίζουν να βασανίζουν το ζευγάρι, να βάζουν ακόμη και το όπλο στον κεφαλάκι του μωρού, επιμένοντας να τους αποκαλύψουν πού ήταν και τα άλλα χρήματα.

Αυτό τους κάνει να πιθανολογούν ότι οι δράστες γνώριζαν καλά ότι το ζευγάρι είχε βγάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κάπου 100.000, για την αγοραπωλησία οικοπέδου. Δε γνώριζαν όμως ότι τα χρήματα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί…

Σύμφωνα με το MEGA ανάμεσα στα στοιχεία που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί είναι:

– Η γλώσσα που μιλούσαν μεταξύ τους οι δράστες, η οποία σύμφωνα με τον άτυχο πατέρα της οικογένειας δεν ήταν μόνο η ελληνική.

– Γιατί χρησιμοποίησαν τόση βία ενώ τα θύματα τους αποκάλυψαν από την αρχή πού κρύβουν τα θύματά τους.

– Γιατί σκότωσαν την 20χρονη μητέρα ενώ το ζευγάρι ήταν συνεργάσιμο.

– Γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν το συγκεκριμένο σπίτι. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μάλλον μπήκαν τυχαία, καθώς το σενάριο να υπήρχε πληροφοριοδότης, απομακρύνεται όσο περνούν οι μέρες.

– Γιατί άφησαν πίσω ζωντανό τον πιλότο ενώ μπορεί να τους αναγνωρίσει. Υπάρχει πάντως και η υποψία, ότι ίσως οι δράστες να θεωρούσαν πως και εκείνος ήταν νεκρός και για αυτό δεν γύρισαν να τον αποτελειώσουν.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί, ψάχνουν ανάμεσα σε άλλες υποθέσεις, κακοποιούς που έχουν δράσει με την ίδια σκληρότητα ή έχουν χρησιμοποιήσει τις ίδιες μεθόδους. Κι ίσως έτσι, φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν 3 ληστείες στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών. Σε αυτές, οι ληστές είχαν την ίδια μεθοδολογία με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Αυτές οι 3 ληστείες έχουν γίνει από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Απριλίου, στο Κορωπί, την Αρτέμιδα και την Αγία Παρασκευή.

Και στις 3 αυτές περιπτώσεις οι δράστες μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο. Οι δράστες ήταν τρεις. Έδεσαν τα θύματά τους για να τα πιέσουν να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν τα λεφτά τους. Και στις 3 περιπτώσεις, οι δράστες, άσκησαν υπέρμετρη βία. Οι αστυνομικοί προσανατολίζονται στην Αλβανική μαφία ή σε Γεωργιανούς μαφιόζους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα