Προσφορές-ρεκόρ €29 δισ. για το 10ετές

από fimotro

Μια ακόμα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είχε μεγάλη επιτυχία

Μεγάλη επιτυχία είχε μια ακόμα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ το απόγευμα αναμένεται η τελική τιμολόγηση.

Προσφορές που ξεπερνούν τα 29 δισεκατομμύρια ευρώ συγκέντρωσε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, του οποίου το βιβλίο προσφορών έκλεισε πριν από περίπου 40 λεπτά. Το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αντλήσει ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι όταν άνοιξε το βιβλίο προσφορών, το αρχικό guidance σε ό,τι αφορά στην απόδοση διαμορφώνεται στο Mid Swap συν 90 μονάδες βάσης ή 1%. Η υψηλή ζήτηση, ωστόσο, που έφτασε γρήγορα πάνω από τα 19,5 δισ. ευρώ, οδήγησε στη μείωση της καθοδήγησης στο 0,95% (mid swap συν 85 μονάδες βάσης), ενώ το βιβλίο προσφορών έκλεισε ξεπέρασε τα 29 δισ. ευρώ στο κλείσιμο.

Το ομόλογο θα έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2031 και είχε εκδοθεί πρώτη φορά στις 27 Ιανουαρίου. Ήδη από χθες, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Nomura να τρέξουν την έκδοση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα