Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η δήλωση της διευθύντριας της δραματικής σχολής

Προς παραίτηση οδηγείται από το Εθνικό Θέατρο ο Στάθης Λιβαθινός. Η LIFO επικοινώνησε με την Διευθύντρια της Σχολής, Δηώ Καγκελάρη που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Στάθης Λιβαθινός δεν έχει υποβάλει ακόμα την παραίτησή του, θα την υποβάλει αύριο το πρωί. Στην παραίτηση οδηγείται μετά από καταγγελίες των σπουδαστών για αυταρχική συμπεριφορά. Η διάσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των σπουδαστών και του κ. Λιβαθινού είναι αγεφύρωτη. Η Σχολή συνεχίζει τη λειτουργία της με διαφάνεια και σεβασμό προς τους καθηγητές και τους σπουδαστές και με ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου» είπε η κυρία Καγκελάρη. 

Υπενθυμίζεται ότι οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου μέσω ανακοίνωσης στο Facebook γνωστοποίησαν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλική παρενόχλησης.

Μέσω αυτής εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση σε όλους όσους βρήκαν το θάρρος να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν τις συμπεριφορές που βίωσαν. «Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι» γράφουν μεταξύ άλλων «άλλες περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι ευτυχώς καθόλου, έχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να αρθρώσουμε, λόγω φόβου μήπως εμείς κάτι δεν καταλάβαμε καλά και μήπως μελλοντικά στιγματιστούμε».

Τονίζουν στην συνέχεια ότι αυτό που έγινε τους δίνει την ελπίδα ότι κάτι αλλάζει και ότι η «άγνοια» ενός νέου φοιτητή δεν θα μπορεί να δίνει πάτημα σε διδάσκοντες να συμπεριφέρονται ως αυθεντίες. Η ανακοίνωση τους κλείνει με την φράση: «Ποτέ ξανά καμία μόνη. Ποτέ ξανά κανένας μόνος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα