Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτάκτως στο Μαξίμου

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, αναμένεται να καταγράψει η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ που θα δοθεί το απόγευμα στη δημοσιότητα.

Η ανησυχία για το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που αναμένεται και σήμερα, επιστράτευσαν και πάλι τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα στο Μαξίμου στο οποίο πραγματοποιήθηκε νέα έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Νωρίτερα, έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας με αντικείμενα την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων για τον κορονοϊό και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα και οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη και Άκης Σκέρτσος. Επίσης έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στα επιδημιολογικά δεδομένα, «η κατάσταση δεν είναι καλή», σημειώνοντας πως θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος Υγείας, κάτι που θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης. Στόχος επίσης, όπως τονίζεται, είναι ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση στο μέτωπο της πανδημίας.

Κίνητρα για ένταξη γιατρών στα νοσοκομεία

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Εκστρατείες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Ελεγχοι ταυτοπροσωπίας και πρόστιμα

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα