Προς νέα μείωση ο ΕΝΦΙΑ του 2022

από fimotro

Για ποιους θα προκύψουν ελαφρύνσεις

Πριν το τέλος του χρόνου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον νέο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν το 2022 οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση στόχος είναι η εξουδετέρωση των επιβαρύνσεων που προκύπτουν με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών και η ελάφρυνση των ιδιοκτητών με μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία.

Με τον επανασχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ και την ενσωμάτωση του συμπληρωματικού φόρου στην κλίμακα υπολογισμού του κύριου φόρου εκτιμάται ότι θα προκύψουν ελαφρύνσεις για την πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων ενώ η οριζόντια μεσοσταθμική μείωση 8% του φόρου ακινήτων που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση φαίνεται να αναβάλλεται για το 2023.

Τα εκκαθαριστικά για πληρωμή θα έρθουν στο τέλος Φεβρουαρίου ώστε να γίνουν καταβολές από τον Μάρτιο του 2022, νωρίτερα απ’ ότι συνέβαινε ως τώρα (Αύγουστο ή Σεπτέμβριο).

Ποιες οι αλλαγές

Η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ήταν για μείωση της τάξης του 8%. Στο υπουργείο Οικονομικών σβήνουν και γράφουν και θα φανεί τελικά ποιο θα είναι το τελικό ποσοστό της μείωσης. Αυτό θα εξαρτηθεί:

Ανάλογα με την τιμή ζώνης – Νέοι συντελεστές και κλίμακες
Ενσωμάτωση συμπληρωματικού φόρου – Πληροφορίες για εφαρμογή ανά ακίνητο
Αλλαγές στους συντελεστές παλαιότητας, πρόσοψης και ορόφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα