Προς μετάθεση το άνοιγμα των σχολείων

από fimotro

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι προς το παρόν, εν τούτοις η κυρίαρχη τάση που επικρατεί στην επιτροπή των ειδικών αλλά και στην κυβέρνηση ε ίναι να μην  ανοίξουν τα σχολεία αυτή τη Δευτέρα. Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο όταν χρειάζεται. Ολα αυτά κι ενώ τα σχολεία είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα με την κυβέρνηση να μη θέλει διαχωρισμό μεταξύ γυμνασίων και λυκείων ή να ανοίξει τα σχολεία μόνο σε κάποιες περιοχές. Το αν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία, θα το πουν σήμερα με βεβαιότητα οι ειδικοί, εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ωστόσο, το πιθανότερο πλέον σενάριο είναι το άνοιγμα των σχολείων να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα. Όσον αφορά το λιανεμπόριο, τηρείται πάντα η ισορροπία μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας και σύμφωνα με στελέχη και συνεργάτες του πρωθυπουργού η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να κινείται η αγορά. Από την άλλη όμως, αν ειδικά στην Αττική, όπου έχουμε 3,8 εκ. πληθυσμό, αυξηθούν επικίνδυνα τα κρούσματα και οι νοσηλείες, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επανεξετάσει το θέμα και είτε να τα κλείσει οριζόντια ή να πάμε ξανά στο click away.

Τη στρατηγική της κυβέρνησης, εν όψει και της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. «Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί στο έπακρο τις δόσεις εμβολίων που λαμβάνει, δίχως σπατάλες, και προχωρά την εκστρατεία εμβολιασμού με βάση τη στρατηγική που έχει καταστρώσει, καθώς έως σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 221.000 εμβολιασμοί. «Ολοκληρώνεται η πρώτη δόση στους υγειονομικούς, στα κέντρα ηλικιωμένων, στους άνω των 85 ετών, αρχίζει ο κύκλος της δεύτερης δόσης, τώρα εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 ετών, εμβολιάζονται όμως και οριζόντια οι κάτοικοι των μικρών νησιών. Χθες ξεκίνησε η δράση στο Καστελόριζο, με την ευθύνη, την εποπτεία και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκεί στα μικρά μας νησιά θα εμβολιάσουμε το σύνολο των κατοίκων οι οποίοι θέλουν και επιθυμούν να εμβολιαστούν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Να το ξαναπώ ότι όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται. Και μάλιστα η Ελλάδα και ο Καναδάς είναι από τις χώρες που έχουν σήμερα να επιδείξουν μία πολύ θετική στατιστική και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι έχουμε ελάχιστες συνολικές απώλειες εμβολίων», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα