Προς μαζικό άνοιγμα της αγοράς από 8 Μαίου

από fimotro

Μετά το Πάσχα θα γίνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Τέλος έβαλε η κυβέρνηση, μέσω του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στις ελπίδες για Πάσχα στο χωριό με το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας να τοποθετείται χρονικά για μετά τις γιορτές του Πάσχα και συγκεκριμένα από το Σάββατο 8 Μαΐου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι τελικές αποφάσεις αλλά θεωρείται απίθανο και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, να υπάρξει κάποια ανατροπή σε αυτόν τον σχεδιασμό.
Άλλωστε και δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ο τουρισμός στις 14/5, η κυβέρνηση δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει μια νέα έξαρση κρουσμάτων την τελευταία στιγμή.
Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει – και πιθανότατα θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας -, στόχος είναι από το Σάββατο 8 Μαίου να υπάρξει ένα μαζικό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, με την επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία και με το άνοιγμα του μεγαλύτερου μέρους της οικονομίας – λιανεμπόριο, εστίαση, κοκ – ενώ προβλέπεται να επιτραπούν πλέον και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και να μπει ένα τέλος στις απαγορεύσεις σε μετακινήσεις και συναθροίσεις.
Είναι προφανές πως δύσκολα η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποστηρίξει μια απαγόρευση μετακίνησης των Ελλήνων πολιτών εντός της χώρας, όταν οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα οπουδήποτε.
Πάντως, δεν αποκλείεται κάποια πρώτα «ανοίγματα» να προηγηθούν ήδη από τις 4 Μαΐου ενώ όσον αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, φέρεται να έχει αποφασιστεί οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές με υποχρεωτικά self test σε ιερείς και κληρικούς καθώς και να πραγματοποιηθούν οι Ακολουθίες του Επιταφίου και της Ανάστασης με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.
Χαλάρωση στους περιορισμούς θα υπάρξει και στο πασχαλινό τραπέζι, όπου θα επιτρέπεται να υπάρξουν μικρές συγκεντρώσεις πολιτών, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινηθούν με μήνυμα στο 13033 και κωδικό 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα