Με το κυβερνητικό σχέδιο για τον συνωστισμό ασχολήθηκε σήμερα η Α. Πελώνη

Αποφασισμένη να μην συνεχιστεί η τραγική εικόνα με εκατοντάδες νέους ο ένας πάνω τον άλλο και χωρίς μάσκες είναι η κυβέρνηση, η οποία όμως δεν πρόκειται να δώσει εντολή για αστυνομική καταστολή για να μην δημιουργηθούν παρόμοια φαινόμενα με τη Νέα Σμύρνη και τους ξυλοδαρμούς πολιτών.

Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έδωσε απαντήσεις στο γιατί η Αστυνομία δεν επενέβη στα κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη, το Περιστέρι και σε άλλες πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η Αστυνομία δεν μπορεί να να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ τόνισε πως θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, και σε άλλες πλατείες, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις των πολιτών. Ωστόσο υπογράμμισε πως η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική.

Σημειώνεται πως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων, όπου πραγματοποιούνται συναθροίσεις, παρόμοιες δηλαδή κινήσεις με αυτές που έγιναν στην πλατεία Βαρνάβα. Οπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη για το OPEN TV, η κυβέρνηση αναμένεται να λειτουργήσει προληπτικά για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον, με αποκλεισμούς πλατειών από νωρίς το απόγευμα, σε μέρη δηλαδή που υπάρχει ενημέρωση για συνάθροιση κόσμου.

Παράλληλα, από την κυβέρνηση αναφέρουν πως σε αυτά τα πάρτι στις πλατείες δεν συγκεντρώνονται μόνο άτομα νεαρής ηλικίας για να διασκεδάσουν αλλά και άτομα τα οποία θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και για αυτό το λόγο βάζουν κάδους στους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση των αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα