Προς άνοιγμα των malls από Δευτέρα

από fimotro

Οι ιδιοκτήτες θέλουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη γιατί δεν έχουν ανοίξει μέχρι σήμερα

Αυτό που έπρεπε να γίνει από αυτή τη Δευτέρα φαίνεται ότι θα συμβεί μέσα στη Μεγάκη Εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό σοβαρές ενδείξεις ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας vα ανάψει το «πράσινο φως», έτσι ώστε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall την προσεχή εβδομάδα -πριν από το Πάσχα- και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Δευτέρα, ίσως και από το Σάββατο του Λαζάρου τρέφουν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα εν λόγω εμπορικά κέντρα. Η απόφαση που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, μάλλον αιφνιδίασε τους πάντες, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προεξοφλούσαν το άνοιγμα και των Mall μετά από το επιτυχημένο πείραμα με το λιανικό εμπόριο.

Η δυσαρέσκεια αυτή έχει αρχίσει να βγαίνει και προς τα έξω, με την ΣΕΛΠΕ να κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Επίσης στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως τεκμηρίωση της απαγόρευσης.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν αναφέρουν ότι έχουν πέσει στο τραπέζι και σκέψεις για προσφυγή στην δικαιοσύνη, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και να ζητηθεί αποζημίωση. Βέβαια να σημειώσουμε ότι αυτό αποτελεί μόνο μία πρόταση και όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, μάλλον είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, ακόμη και αν τελικά οι ειδικοί δεν ανάψουν το «πράσινο φως» και μεταφέρουν το άνοιγμα των Mall για μετά το Πάσχα, πράγμα που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Οπως σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), «θεωρούμε άδικο να συνεχιστεί η επιλεκτική πολιτική στο άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με μακροχρόνιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ως εκ τούτου, κάνουμε έκκληση στην πολιτεία να λειτουργήσει όλο το λιανεμπόριο με ασφάλεια και χωρίς εξαιρέσεις για να μη χαθεί και η εορταστική περίοδος του Πάσχα»..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιλεκτική απόφαση λειτουργίας μόνον ορισμένων επιχειρηματικών μονάδων και ο αποκλεισμός άλλων γίνεται χωρίς ξεκάθαρη τεκμηρίωση και αντιβαίνει τόσο στους κανόνες της ελεύθερης και απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς όσο και της λειτουργίας του ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα