Πρόωρες αποπληρωμές 7 δισ. σε ΔΝΤ και ευρωζώνη σχεδιάζει η Αθήνα

από fimotro

Τι δήλωσαν στο Reuters Ελληνες αξιωματούχοι

Η Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει περισσότερα από 7 δισ. ευρώ σε δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εταίρους της ευρωζώνης τους επόμενους δύο μήνες, αποπληρώνοντας το συνολικό υπόλοιπο των κεφαλαίων του ΔΝΤ που δανείστηκε για να αποτρέψει τη χρεοκοπία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο Reuters.

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν στο πρακτορείο την Πέμπτη ότι η Αθήνα θα αποπληρώσει στο ΔΝΤ δάνεια 1,8 δισ. ευρώ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Επιπλέον, η Ελλάδα θα αποπληρώσει πρόωρα δάνεια περίπου 5,3 δισ. ευρώ από τους εταίρους στην ευρωζώνη που λήγουν το 2022 και το 2023, έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου.

«Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε τις πληρωμές τους επόμενους δύο μήνες», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.

«Αυτό θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τον λόγο του χρέους μας προς το ΑΕΠ ενώ θα στείλει επίσης ένα μήνυμα στις αγορές ότι η ελληνική οικονομία είναι δυνατή και υγιής», πρόσθεσε ένας δεύτερος αξιωματούχος.

Η Ελλάδα αναμένει να εξέλθει από το καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης της ΕΕ το καλοκαίρι, ενώ το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να παρέχει γνωμοδοτήσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα