Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Ζητεί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του αν. Αιγαίου

από fimotro

Και απειλεί ότι η Τουρκία θα θέσει θέμα κυριαρχίας

Η Άγκυρα βάζει επίσημο τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό κανάλι.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του skai.gr στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Τερματίζουμε επίσημα τη διαδικασία του Ανωτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Στέλνουμε επιστολή».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών σημειώνοντας: «Υπάρχει ένας όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί με απειλή από την Τουρκία ως δικαιολογία. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θεμα κυριαρχίας τους».

Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης έδεξε και χάρτες «γκριζάροντας» ελληνικά νησιά.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές στον ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες. «Και η Ελλάδα άλλαξε το καθεστώς των νησιών και πρέπει να τα αποστρατιωτικοποίησει. Αλλιώς μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους», είπε.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα