“Φυσικές καταστροφές είχαν και άλλες κυβερνήσεις” είπε ο πρωθυπουργός για να δικαιολογηθεί

«Άτυχη στιγμή» χαρακτήρισε την τραγωδία με πάνω από 100 νεκρούς στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας και είπε πως «ανάλογη φυσική καταστροφή έτυχε και σε προηγούμενες κυβερνήσεις».

Στην συνέντευξή του στο popaganda.gr, ο πρωθυπουργός έναν χρόνο μετά την αδιανόητη τραγωδία δεν είναι πεπεισμένος για τα λάθη που έγιναν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες καθώς όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε σχετική απάντηση του «λάθη μπορεί να έγιναν. Από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει μάλιστα ότι «καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια και τόση συσσωρευμένη μιντιακή δύναμη πυρός απέναντί της».

«Η υπόθεση Novartis είναι καραμπινάτη απόδειξη ότι πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία. Εκεί που μας χρωστούσαν, τώρα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι», σημειώνει.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο Παύλος Πολάκης, αλλά και τις διακοπές του σε κότερο.

«Τα tweets του Πολάκη καταλαβαίνω ότι είναι θέμα αισθητικής που ενόχλησε πολύ κόσμο», σημείωσε και αναφερόμενος στις διακοπές του είπε: «Είναι θέμα διαφορετικού ήθους ότι πάω διακοπές ένα σαββατοκύριακο και γίνεται τεράστιο ζήτημα; Θα μου πεις, βεβαίως, ότι η κοινή γνώμη δε μας αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια σε ζητήματα ηθικής – δεν είναι δα κι ένα πεδίο για το οποίο παινεύονται οι προηγούμενοι».

Μιλώντας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είπε ότι υπάρχουν πολλές και αλληλεπικαλυπτόμενες αιτίες. «Εγώ εστιάζω στα βασικά: Πρώτα και κύρια, μετά από 4 χρόνια ακόμα κι εκείνοι που μας πιστώνουν την έξοδο από το μνημόνιο, μας χρεώνουν ότι δεν το κάναμε όσο γρήγορα ήθελαν και δεν το κάναμε χωρίς επιπλέον πόνο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει ακόμα την απλόχερη στήριξη που του χαρίζει η ελληνική κοινωνία» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και διατυπώνει την άποψη ότι «το 24%, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης δεν είναι κάτι αμελητέο»!

Στην ερώτηση ότι μετά τις ευρωεκλογές το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει κάτι σαν «έρχεται να κυβερνήσει ο κακός Δρακουμέλ», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ πάντως ο μπάρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα