Προκαλεί τους συνταξιούχους ο Τσίπρας: Δίκαιος ο νόμος Κατρούγκαλου που έκοψε τις συντάξεις

από fimotro

Διθυράμβους για το «νόμο Κατρούγκαλου», τον οποίο όχι απλά υπερασπίστηκε, αλλά παρουσίασε ως επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ., χρησιμοποίησε χθες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή».

«Είναι από τους πιο παρεξηγημένους στη χώρα και ο κ. Κατρούγκαλος έχει αδικηθεί», είπε επί λέξει ο κ. Τσίπρας για το νόμο Κατρούγκαλου και συνέχισε: «Ηταν ένας νόμος δίκαιης μοιρασιάς, διαφανής απόλυτα, που προχώρησε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως το ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους», χωρίς καμία αναφορά στις μεγάλες περικοπές των συντάξεων, αλλά και τις επιπτώσεις στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

«Τότε δεν καλοπεράσαμε ούτως ή άλλως. Καταφέραμε όμως να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια. Εμείς είχαμε μία κυβέρνηση με έναν εταίρο που σε κρίσιμα θέματα ιδεολογικής συνοχής είχαμε μεγάλες αντιθέσεις», ήταν η φράση του για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., η οποία επίσης θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ιδίως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οχι επειδή η χώρα δεν βγήκε από τα Μνημόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας.

Αλλά επειδή το κεφάλαιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι ένα κεφάλαιο που ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και της προσπάθειάς του να προσεγγίσει το Κέντρο και να πιέσει το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν, προσπαθεί να αφήσει πίσω.

Μπρος και πίσω… γκρεμός

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας υπερασπίζεται τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για να πει καλό λόγο για τις συμμαχικές κυβερνήσεις, αφού αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προοπτική εξουσίας, αλλά τα καλά λόγια για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. προκαλούν την ελληνική κοινή γνώμη. «Είμαι έτοιμος, πιστεύω ότι η χώρα δεινοπάθησε με αυτοδύναμες κυβερνήσεις, που ήταν τόσο αυτοδύναμες που τη δύναμή τους την έκαναν βάρος στο λαό», συνέχισε ο κ. Τσιπρας, στην προσπάθειά του να πολεμήσει την προοπτική αυτοδυναμίας για τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και το έκανε αυτό μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας της Κάπα Research -εταιρεία που συνεργαζόταν με την Κουμουνδούρου μέχρι τις εκλογές του 2019-, που έδειχνε ότι η πλειονότητα των Ελλήνων είναι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα