Προανακριτική Επιτροπή: Δεν καλούνται άλλοι μάρτυρες, καταθέτει ο Ν. Παππάς

από fimotro

Ένα βήμα πιο κοντά στο να ολοκληρώσει τις εργασίες της είναι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. H επιτροπή είχε συσταθεί για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά και τους χειρισμούς που έγιναν όσον αφορά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία της Προανακριτικής έκανε αποδεκτή την πρόταση του «γαλάζιου» εισηγητή Θανάση Πλεύρη να μην εξεταστεί άλλος μάρτυρας και να κληθεί για κατάθεση ο κ. Παππάς. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Να σημειωθεί πάντως πως μετά από πρόταση του εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής ο κατάλογος μαρτύρων θα παραμείνει ανοικτός (σε περίπτωση που χρειαστεί η εξέταση και άλλων προσώπων).

«Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε έναν ποντικό» αναφέρει σε δήλωση του ο Νίκος Παππάς. Ειδικότερα σημειώνει πως «έχει γίνει πλέον σαφές ότι αυτή η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όσο για αυτούς που επένδυσαν πολιτικά σε αυτό το φιάσκο ;

Κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της προανακριτικής. Μέχρι την Παρασκευή θα έχω καταθέσει τις θέσεις μου με υπόμνημα. Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής».

Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής διαβιβάστηκε το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που χρησιμοποιήθηκε ως εγγυητική επιστολή από την πλευρά Καλογρίτσα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τέλος για σήμερα είναι προγραμματισμένη η εξέταση του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα