Πρεμιέρα σήμερα για το “Καλάθι της Σαρακοστής” – Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει

από fimotro

Δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στα σούπερ μάρκετ το «καλάθι της Σαρακοστής», το οποίο θα διατηρηθεί μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Θα περιλαμβάνει προϊόντα όπως ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες με τη μορφή αλοιφής όπως ταραμοσαλάτες, μελιτζάνες και κατεψυγμένα θαλασσινά, από τα οποία οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», θα πρέπει να προσθέσουν στο «καλάθι της Σαρακοστής» τουλάχιστον δύο είδη για όσο διαρκεί η Σαρακοστή.

Σημειώνεται ότι ήδη στο “Καλάθι του Νοικοκυριού” υπάρχουν οι νηστίσιμες κατηγορίες, όπως τα όσπρια καθώς και τα κατεψυγμένα λαχανικά. Δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο “Καλάθι του Νοικοκυριού”.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης επιβεβαίωσε πως και οι ιχθυοπώλες θα μπορούσαν να κάνουν το δικό τους καλάθι, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένους κανόνες. «Υπάρχει πληθωρισμός στα τρόφιμα, που είναι υψηλός. Η Ελλάδα έχει τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό, αλλά γι’ αυτό έχουμε και το «καλάθι του νοικοκυριού». Το καλάθι έχει διατηρήσει τις τιμές και στα γαλακτοκομικά για 3,5 μήνες. Έχουμε μία επιλογή να αγοράσουμε από εκεί με σταθερές τιμές. Με μέτρα όπως το καλάθι και το Market Pass δημιουργούμε ανάχωμα στην ακρίβεια», δήλωσε.

«Έχουμε επιλέξει στοχευμένα να στηρίζουμε τους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Εμείς δεν λέμε αοριστολογίες, αλλά στοχευμένα στηρίζουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Γενικά κι αόριστα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή.

Πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο πασχαλινό καλάθι, το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα