Πράσινο ομολογιακό δάνειο με τη ΔΕΗ υπέγραψε η Alpha Bank

από fimotro

Κοινό ομολογιακό δάνειο με ρήτρα αειφορίας υπέγραψε με τη ΔΕΗ η Alpha Bank, στο πλαίσιο χρηματοδότησης πρωτοβουλιών που έχουν στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πρόκειται για σύμβαση Κοινού Ομολογιακού Δανείου με ρήτρα αειφορίας, ποσού έως 300 εκατ.ευρώ με τη ΔΕΗ Α.Ε.για 3 έτη τουλάχιστον.

Με τον τρόπο αυτό η Alpha συμβάλλει έμπρακτα στην πράσινη μετάβαση και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η δανειακή σύμβαση, διάρκειας 3 ετών, η οποία δύναται να παραταθεί κατά επιπλέον
2 έτη, έχει τη μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης, χωρίς εξασφαλίσεις.

Η Alpha Bank A.E. έχει τον ρόλο του Αναδόχου, Αρχικού Διοργανωτή, Διαχειριστή Πληρωμών και Αρχικού Ομολογιούχου, ενώ στο Δάνειο συμμετέχει και η Τράπεζα Eurobank Α.Ε. ως Διοργανωτής και Αρχικός Ομολογιούχος.

Περιλαμβάνει ρήτρα μείωσης εκπομπών CO2

Το Ομολογιακό Δάνειο περιλαμβάνει ρήτρα μείωσης εκπομπών CO2 κατά 40%
μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 με έτος βάσης το 2019, στο πλαίσιο ευθυγράμμισης της συναλλαγής με τις πρόσφατες εκδόσεις Ομολόγων της ΔΕΗ Α.Ε.

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης δήλωσε σχετικά: «Η Alpha Bank, με στόχο να πρωτοστατήσει στην πλήρη ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της, ανταποκρίνεται δυναμικά και αναλαμβάνει χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη η σύμβαση Κοινού Ομολογιακού Δανείου με ρήτρα αειφορίας με τη ΔΕΗ Α.Ε., καταδεικνύοντας την ισχυρή δέσμευση της Alpha Bank να εδραιώσει μία εταιρική κουλτούρα βιωσιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα